Afbeelding
Foto: MMV

Lampionnenoptocht Rockanje krijgt prachtige nazomeravond

Actueel 579 keer gelezen

Rockanje - Mede door het zwoele nazomerweer was er afgelopen zaterdagavond grote belangstelling voor de Lampionnenoptocht van Rockanje die traditioneel onder een vrij thema door het dorp trok. Natuurlijk was niet alleen het mooie zomerweer verantwoordelijk voor de vele toeschouwers die er op de been waren, want ook de kwaliteit van de inzendingen was meer dan uitstekend.

Voorafgegaan door het marskorps van Rockanjes muziekvereniging 'Ons Genoegen' trok er een bonte stoet van lopers, kleine karren en grote wagens over het parcours waar tot voldoening van de organiserende stichting ProBaRo ook steeds meer tuinen van bewoners van de aan de route gelegen huizen vrolijk waren versierd. En wie de tuin niet had versierd, koos er vaak wel voor om de optocht vanuit de makkelijke tuinstoel, gezeten bij een vrolijk knapperend vuurtje in vuurschaal of-korf, te volgen.

Concurrentie
Ondanks de concurrentie van de Lampionoptocht van Hellevoetsluis, die gelijktijdig werd gehouden, wist ProBaRo toch ook de muziekkorpsen van Volharding Oostvoorne en Libertatis Primitiae Brielle te contracteren voor de optocht. Dat zorgde voor een lange stoet, waarvoor menig toeschouwer zich nadat hij voorbij was, naar een andere plek op de route haastte om hem nog eens voorbij te zien trekken.

Stuifakkers
Natuurlijk werden de bewoners van Stuifakkers nadrukkelijk bij de optocht betrokken. De drie muziekcorpsen marcheerden via de Dwarsweg over binnenplein van het zorgcentrum naar de Raadhuislaan om daar bij de kruising met de Dwarsweg de aldaar voor de stoet opgestelde deelnemers te ontmoeten. Na de tocht door het dorp was Stuifakkers ook weer de plaats waar de stoet eindigde, oplettend gadegeslagen door veel bewoners van het zorgcentrum.

Fotografie: MMV

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant