Afbeelding
Foto: JosUijtdehaage

Help ook mee zagen in het duinbos van Rockanje op 2 november!

Actueel 625 keer gelezen

Rockanje - Zaterdag 2 november organiseert de gemeente Westvoorne een Natuurwerkdag in de duinen van Rockanje tussen de Eerste en Tweede Slag. Tijdens de Natuurwerkdag zijn in het hele land duizenden vrijwilligers aan het werk om het landschap een flinke opknapbeurt te geven. De dag vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in november. Wil je ook mee doen? Schrijf je dan nu in! 

Het duingebied is van ons allemaal maar het onderhoud gaat niet vanzelf. Op zaterdag 2 november kunt u meehelpen en ervaren hoe leuk het is om samen een paar uurtjes te werken aan een mooi stuk natuur.  We verwijderen opschot van esdoorn en andere uitheemse soorten in het duinbos zelf en rondom paden, banken en zitjes. Met takkenscharen en zagen zorgen we ervoor dat bijvoorbeeld eikenbomen meer ruimte krijgen. Het grootste snoeiafval  wordt door een trekpaard uit het bos gesleept.

Zaterdag 2 november verzamelen ze om 8.30 uur op de parkeerplaats van de Eerste Slag in Rockanje. Ze beginnen met een kop koffie of thee en krijgen uitleg over de werkzaamheden. Om 9.00 uur gaan ze van start tot ongeveer 12.00 uur. Gereedschap is aanwezig. Trek stevige kleding en schoenen aan, zij zorgen voor de rest. Kortom: geef u snel op voor het leukste zaterdaguitje van het jaar. Ervaring is niet nodig!

Meer weten? Kijk dan op https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/duinterrein-rockanje

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant