Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Otto Schotte zonder verwachting in strandraces Rockanje en Hellevoetsluis

Actueel 438 keer gelezen

Hellevoetsluis - Otto Schotte zal aanstaande zondag aan de start verschijnen in de 21e editie van de Farm Frites MTB Strandrace van Rockanje. De Hellevoeter ziet zichzelf niet terug op één van de ereplaatsen, maar wil langs de Noordzeekust van het fraaie eiland Voorne wel alles uit de kast halen om met een goed gevoel uit de race te komen.

Dan Rolandus

''Ik heb vorig jaar vanwege een blessure een slecht zomerseizoen gedraaid en wilde deze winter goed doorkomen'', geeft Otto Schotte aan met de strandwedstrijden straks op het wegseizoen bij de sportklassers beter uit de verf te willen komen. ''Ik ben door mijn broer Kasper en een aantal bekenden strandraces gaan rijden.'' De procesoperator bij ESSO Raffinaderij maakt deel uit van het strandteam Leeuwen2wielers uit Rozenburg met verder Kasper Schotte, Norman Meerkerk (beiden Zuidland), Boris Romers (Rozenburg), Jordi Talen, Jaap de Man (beiden Spijkenisse) en Michael Vingerling (Hellevoetsluis). ''We hebben een gezellige ploeg en Jan Willem van Leeuwen, de eigenaar van de fietsenzaak, vind het leuk als er een paar bekende regiorenners in zijn tenue rijden. Ik rijd alleen de vier RegioBeachraces in Ouddorp en Hellevoetsluis en een enkele grote strandrace zoals aanstaande zondag in Rockanje. Ik heb tussen al die profs (zoals onder andere Johnny Hoogerland, Lars Boom, Sebastian Langeveld, Laurens ten Dam, Thijs Zonneveld, Jasper Ockeloen, Coen Vermeltfoort en Ronan van Zandbeek, DR) nooit hoge verwachtingen. Ik vind de strandrace een leuke discipline waarin je anderhalfuur moet afzien en tegen de elementen moet knokken. Strandracen is voor mij een goede voorbereiding om goed en beslagen het wegseizoen in te gaan.'' De 42-jarige Hellevoeter komt op de weg uit voor Team Unltd, een dames- en herenteam bestaande uit triatleten, run-bike-runners, GrandFondo Riders, wielrenners en een RaceRunner, opgericht door oud-PRC Deltarenner Olaf Brouwers. Het CTU-criteriumteam bestaat uit onder andere Dennis Raadtgever, Hans Romers, Kasper Schotte, Michael Vingerling, Martin Lukasse en Otto Schotte. ''Ik fiets in het criteriumteam, maar er is ook een Grand Fonda-team.'' Otto Schotte staat aanstaande zondag om 10.00 uur aan de start in de Farm Frites Strandrace van Rockanje en een week later op zaterdag 15 februari komt hij uit in de vierde editie van de RegioBeachrace in Hellevoetsluis.

Farm Frites Strandrace
Lex Nederlof staat aan het hoofd van de organisatie van de 21e editie van de Farm Frites Strandrace van Rockanje. ''We hebben inmiddels zo 'n 200 inschrijvingen'', geeft Lex Nederlof, die het stokje heeft overgenomen van zijn vader Adrie, met dit aantal verguld aan dat het zondag wel eens kan stormlopen aan de inschrijfbalie. ''Het parcours van 54 kilometer over drie ronden is met daarin twee keerpunten hetzelfde als vorig jaar tijdens het NK.'' Bij de licentiehouders komen strandbikers als Europees strandkampioen Ivar Slik, nationaal strandkampioen Coen Vermeltfoort, Peter Koning, Bram Rood, de Volendammers Henry, Jim en Mike Kes, Job van der Wal, Ronan van Zandbeek, Nick van der Meer, Bram de Waard, Bas Nieuwkoop, Ward Koster, Bram Imming, Martins Pluto, Sybren Welling, Jordy Buskermolen, Thijs Zonneveld, Jules de Cock, Robbie van Bakel alsmede de regiobikers Tony Reijtenbagh (Zuidland), John Roos, Daan en Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland), Jordi Talen (Spijkenisse) en Hellevoeter Michael Vingerling aan de start. Bij de vrouwen is KNWU klassementsleidster Tessa Neefjes de grote favoriete, alsmede Karen Brouwer en Mirjam de Bruijn. Bij de basisleden komen de regiorenners Michel Dekker, Kasper Schotte en Wouter Roos. De permanence is bij Salsa Beachclub aan de Tweede Slag in Rockanje. Info: farmfritesstrandrace.nl

Programma
10.00 uur: Heren licentiehouders (54 km, 3 ronden).
10.05 uur: Heren basisleden en cyclos (54 km, 3 ronden).
10.10 uur: Vrouwen licentiehouders, basisleden en cyclos (54 km, ronden).
10.15 uur: Toertocht voor basisleden en cyclos (36 km, 2 ronden).
Toertocht voor basisleden en cyclos (18 km, 1 ronde).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant