Afbeelding

Winnaar kunstwedstrijd Rockanje

Algemeen 444 keer gelezen

Rockanje - Van beelden tot uitkijktorens, teksten in bloembollen, historische wandelingen tot priëlen. Van herinneringen voor inwoners tot toeristische trekkers.

Op de oproep van Comité Rockanje 800 jaar om een blijvende herinnering aan dit bijzondere jaar te ontwikkelen, werd goed gehoor gegeven; maar liefst 26 inschrijvingen zijn binnengekomen. De prijs - een rondvlucht boven Rockanje- is lastig aan één inzending toe te wijzen, omdat het te lopen traject om tot een keuze te komen complex is.

Bij het kiezen van het ´kunstwerk´ moet gekeken worden naar de aansprekendheid, de locatie, de kosten en de blijvendheid. Ook zitten ze met meerdere belanghebbenden in de omgeving; grondgebied van Gemeente Westvoorne, Waterschap, Natuurmonumenten, Stichting het Zuid-Hollands Landschap en Staatsbosbeheer.

Om verder richting te kiezen voor de uiteindelijke keuze hebben ze besloten alle inzendingen in drie groepen te verdelen; een groep monument/kunstwerk, een groep gebruiksvoorwerpen en een groep locatiemarketing/imago. Via Facebook worden alle ingezonden ideeën bekend gemaakt en zullen de volgers uit een van de drie groepen kunnen kiezen. Dus, gaan we voor een soort beeld, iets wat we kunnen gebruiken of een landmark? Ze zullen de inzenders vragen om hun inzendingen te motiveren. Daar het een langdurig traject gaat worden, heeft Comité Rockanje 800 jaar besloten om voordat het vervolg van het keuze traject ingezet wordt toch de rondvlucht uit te reiken aan de inzender van het meest aansprekende idee voor zowel inwoners áls bezoekers. Deze prijs is gewonnen door: Frank van Rongen!

ROCKANJE in grote letters in de duinen. Zoals Frank het zelf omschreef: ´Met een knipoog naar Hollywood. Een stevige branding die in publicaties en artikelen terug gaat komen , een iconisch beeld, een plek voor selfies en andere fotomomenten.´ Zie bijgaande impressie. Daarmee heeft Frank van Rongen de rondvlucht boven Rockanje gewonnen. Gefeliciteerd! Ze hopen dat jullie hen verder helpen met de uitwerking van de fysieke herinnering aan 800 jaar Rockanje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant