Afbeelding

Succes Baardmannetjetriatlon vraagt om een vervolg

Actueel 240 keer gelezen

Oostvoorne – Een kleine 150 deelnemers, jeugd en volwassenen, vonden afgelopen zondag de weg naar het Oostvoornse Meer ter gelegenheid van de eerste Triatlon Baardmannetje.

De zwem-fiets-loop-wedstrijd over van 1/8 en 1/16 deel van de afstanden die op een hele triatlon moeten worden afgelegd werden door de triatlontak van Voorne Atletiek om en nabij slag Baardmannetje georganiseerd. Het evenement was vooral bedoeld als een kennismaking met de triatlonsport voor jong en oud. Het benodigde materiaal werd voor degenen die daar niet over beschikten ook gratis ter beschikking gesteld. En natuurlijk was er op het gebied van veiligheid niets aan het toeval overgelaten. Duikers, SUPpers (Stand Up Peddlers) en een boot van de vrijwillige reddingsbrigade hielden de deelnemers in de gaten bij hun zwemprestaties in het Oostvoornse Meer. En leden van de EHBO-vereniging afdeling Oostvoorne/Tinte waren paraat om in actie te komen indien de situatie tijdens het fietsen of hardlopen daarom vroeg. Maar ernstige ongevallen deden zich niet voor afgelopen zondag. 'Er heerste een heerlijk ontspannen sfeer,' aldus een tevreden Eric van Buuren, namens de organisatie. 'We gaan deze eerste minitriatlon ook zeker een vervolg geven.'
Winnaars:
1/16 Jeugd: Lars Witscher enJitske Weersma; 1/8: Robert de Korte en Berdine Bakker; 1/16: Remco Witscher en Cris Rosmolen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant