Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Dag van de Zee in Rockanje

Actueel 389 keer gelezen

Rockanje - een jubileum voor de Dag van de Zee! Wethouder Lies van der Pol opent op zaterdag 20 juli om 12:00 uur bij de 1e slag de tiende editie van deze dag, waarop de Noordzee in de schijnwerpers staat.

De Stichting Milieu Dichterbij (SMD) organiseert jaarlijks in opdracht van de gemeente Westvoorne de Dag van de Zee, die voor de eerste keer plaatsvond in 2010. Het doel van deze dag is om de schoonheid en kwetsbaarheid van de Noordzee, het grootste natuurgebied van Nederland, onder de aandacht te brengen. Tijdens dit tweede lustrum wordt ook gevierd dat de gemeente Westvoorne, samen met drie andere gemeenten, is benoemd tot de beste duurzame natuurbestemming wereldwijd door de Green Destinations Foundation.

Naast de SMD zijn ook zeehondenopvang A Seal uit Stellendam, Stichting Strand in Zicht / EHBZ (Eerste Hulp Bij (strandingen van) Zeezoogdieren) en de VVV aanwezig.

Bij de strandopgang van de 1e slag, naast strandpaviljoen Badlust, staan kramen waar kinderen kunnen kiezen uit tal van activiteiten, zoals strandjutten, garnalen vangen, schilderen en schelpen op naam brengen met behulp van zoekkaarten. Voor iedere uitgevoerde activiteit verdienen de kinderen een stempel in hun zeepaspoort. Een vol paspoort is goed voor een verrassing. Volwassenen kunnen bij de kramen terecht voor informatie, brochures en Op Voorne-Puttenpassen. Deelname is gratis. De Dag van de Zee eindigt om 16:00 uur.

In het persbericht van 2018 werd abusievelijk gemeld dat de zevende Dag van de Zee plaatsvond. Maar dat had de negende moeten zijn. De SMD organiseert de jaarlijkse Dag van de Zee namelijk niet sinds 2012, maar sinds 2010.

Datum : Zaterdag 20 juli 2019

Plaats : Eerste slag Rockanje, bij strandpaviljoen Badlust

Tijd : 12:00 uur – 16:00 uur

Deelname is gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant