Rockanjenaar Hein van Egmond pakte eind september de titel bij de Finn jollen in het Dutch Open zeilen in Medemblik.
Rockanjenaar Hein van Egmond pakte eind september de titel bij de Finn jollen in het Dutch Open zeilen in Medemblik.

Hein van Egmond pakt titel in Dutch Open zeilen

Actueel 455 keer gelezen

Medemblik – Wedstrijdzeiler Hein van Egmond uit Rockanje won eind september de titel bij de Finn jollen tijdens het Dutch Open.

Van Egmond greep de macht op de laatste dag van het driedaagse evenement dat op het IJsselmeer bij Medemblik werd gehouden en waaraan ruim 400 zeilers tien verschillende categorieën deelnamen.

Thuiswedstrijd
Van Egmond, die vorig jaar als derde eindigde in het Dutch Open, leek na de eerste twee dagen kansloos voor de titel. De Rockanjenaar had, net als de rest van het veld een straatlengte achterstand opgelopen tegen titelfavoriet Nicholas Heiner. Heiner, woonachtig in Enkhuizen, voer voor zijn eigen kust min of meer een thuiswedstrijd en won de manches op vrijdag en zaterdag.

Zwarte vlaggen
De Noord-Hollander maakte in de zaterdagrace echter een foute start, bestraft met twee zwarte vlaggen en zestig strafpunten. Dat kon hij in de slotrace op zondag niet meer goed kon maken. Hein van Egmond blijkt na het opmaken van het klassement over drie manches de regelmatigst presterende zeiler in het veld en pakt de titel.

Zes Jaar
'Hier heb ik zes jaar voor gewerkt,' aldus Van Egmond. 'Nicholas Heiner voer eigenlijk sterker dan iedereen, maar starten hoort ook bij de wedstrijd.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant