Afbeelding

Kinderboekenweek op jenaplanschool De Driehoek

Actueel 437 keer gelezen

Oostvoorne - Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar 'opa's en oma's – voor altijd jong'.

Op jenaplanschool De Driehoek hebben ze het project geopend met een dans op het schoolplein waarbij alle opa's en oma's gezellig mee mochten dansen.

Er zijn allerlei activiteiten geweest tijdens de Kinderboekenweek zoals een voorleesontbijt waarbij de aanwezige opa's en oma's voorgelezen hebben en Oudhollandse wafels bakken met een oma. Ook was er een boekenmarkt waar de leerlingen zelf een boek konden kopen.

Verder zijn alle groepen van De Driehoek op excursie geweest naar openluchtmuseum De Duinhuisjes in Rockanje. Ze kregen eerst een rondleiding en ze mochten de huisjes bekijken. Zo zagen ze de bedstee, de kelder, de schuur, allerlei gereedschappen en poppen die waren aangekleed zoals de mensen er vroeger uitzagen.

Daarna mocht er lekker gespeeld worden met ouderwets speelgoed zoals de stelten, klossen, het touwtjespringen, de wip, schommelen, stokpaardje rijden en hoepelen. Ze mochten zich bovendien ook nog eens verkleden. Zoals een van de leerlingen na afloop zei: 'We voelden ons echt heel vroeger!'

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant