Ezra Boer, Olga Kegel, Connie Boer-Buijs en Frank Rijken (vlnr) werden gehuldigd in het Westvoornse gemeentehuis. * Foto: Wil van Balen.
Ezra Boer, Olga Kegel, Connie Boer-Buijs en Frank Rijken (vlnr) werden gehuldigd in het Westvoornse gemeentehuis. * Foto: Wil van Balen.

Gemeente Westvoorne zet sporters in het zonnetje

Actueel 789 keer gelezen

Rockanje – Afgelopen maandag huldigden burgemeester Peter de Jong en wethouder Paméla Blok-van Werkhoven turner Frank Rijken, zwemster Conny Boer-Buijs, en de hippische sporters Olga Kegel en Ezra Boer.

Frank Rijken. in zijn tak van sport met afstand de beste presterende sporter van het viertal, was als lid van de Nederlandse turnploeg een van de deelnemers aan de recente Olympische Spelen in Rio. Hij deed mee aan de teammeerkamp waarin Nederland zich bij de mondiale top tien schaarde.
Conny Boer-Buijs heeft deelgenomen aan de Europese kampioenschappen zwemmen voor masters. Ze zwom naar gouden medailles op de 800 en 200 meter vrije slag. Ook won ze op de Nederlandse Masters Kampioenschap Lange Baan verschillende medailles.

Vierde titel
Olga Kegel, groom Kim Wijn en pony Home 't Ranch Brutus zijn eerste geworden bij de paardensport in de klasse Z/ZZ enkelspan. Zij wisten in twee proeven de concurrentie voor te blijven waardoor zij voor de vierde keer het Nederlandse Kampioenschap Mennen hebben binnengehaald.
Ezra Boer is met pony Gina tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap Dressuur. Zij heeft deelgenomen aan de Hippiade en wist bij de klasse M1/M2 cat. C een tweede plaats te behalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant