De jonge gymnasten van gymnastiekvereniging RTC in Rockanje zijn trots op hun Nijntje-bewegingsdiploma's.
De jonge gymnasten van gymnastiekvereniging RTC in Rockanje zijn trots op hun Nijntje-bewegingsdiploma's.

RTC reikt beweegdiploma's uit: feest in Rockanje

Actueel 200 keer gelezen

Rockanje.- Afgelopen zaterdag zijn er weer Nijntje Beweegdiploma's behaald door de jongste leden van gymnastiekvereniging RTC uit Rockanje.

De diploma's werden uitgereikt tijdens het Nijntje Beweegdiploma feestje dat werd gehouden in SCC De Merel. In de met tal van Nijntje-producten aangeklede sportzaal stonden alle bewegingssituaties opgesteld. Na uitleg aan de vele toegestroomde ouders en familieleden gingen de kinderen aan de gang om te laten zien welke vaardigheden zij al beheersen. Na het sporten kregen alle kinderen het welverdiende Beweegdiploma 1 of 2, een medaille en een cadeautasje mee naar huis.
Landelijk
Het is sinds 2015 bij RTC mogelijk om deel te nemen aan de lessen voor het Landelijke Nijntje Beweegdiploma van de KNGU. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Een goede motorische basis is van grote invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling. "Nijntje" is ambassadeur van het Beweegdiploma. Bij RTC kan het Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) behaald worden bij de ouder- en kindgroep op vrijdagochtend (10.00–11.00 uur) en het Beweegdiploma 2 (leeftijd 4-6 jaar) bij de kleutergroep op donderdagmiddag (15.45-16.45).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant