Afbeelding
Foto: PR

Westvoorne bekroond met de QualityCoast Platinum Award

Actueel 150 keer gelezen

Westvoorne - Woensdag ontving wethouder Blok-van Werkhoven in Renesse de QualityCoast Platinum Award uit handen van de Vereniging Kust & Zee. Mede door hun Fieldlab voor de Green Economy, volgens het juryrapport een uitzonderlijke prestatie op het gebied van duurzaamheid, zijn ze samen met Goeree-Overflakkee de eerste Nederlandse kustgemeente die een Platinum QualityCoast Award ontvangt. De hoogst mogelijke Europese onderscheiding op het gebied van groen en duurzaam kusttoerisme.

De gemeente Westvoorne is dit jaar voor de 4e keer een van de meest duurzame kustgemeenten van Nederland. Waar bij de vorige drie deelnames de Gold status werd behaald, zijn we nu onderscheiden met een Platinum Award. "Het complete keurmerk voor een toeristische bestemming als geheel, waar we heel erg trots op zijn", aldus wethouder Blok-van Werkhoven van gemeente Westvoorne. De groene en duurzame kustbestemmingen met een QualityCoast Award zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn.

QualityCoast Awards

QualityCoast is een programma van de Europese Vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Een aantal touroperators schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en zij houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen. Ook 'groene' booking sites gebruiken de QualityCoast scores om consumenten te informeren over de duurzaamheid van hun bestemming.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant