Afbeelding
Foto: Pixabay

Bouw snel ook een nieuw schoolgebouw in Oostvoorne

Actueel 342 keer gelezen

Oostvoorne - De voltallige gemeenteraad van Westvoorne wil haast maken met de bouw van een nieuwe basisschool in Oostvoorne. Volgend jaar moet in navolging van Rockanje de discussie over het schoolgebouw losbarsten.

De raadsleden willen dat het dagelijks bestuur in 2018 geld vrijmaakt om de plannen op te zetten. Later dan in het buurdorp. In Rockanje starten nog dit jaar de voorbereidingen voor de bouw van een brede school aan het Kolpapad. Over twee jaar moet de jeugd daar naar de nieuwe school gaan. Ook voor Oostvoorne bestaat al langer de wens om een groot schoolgebouw neer te zetten. Het dorp heeft nu vier basisscholen op verschillende locaties. De scholen zijn net als in Rockanje gedateerd.

Volgend jaar moet de gemeenteraad zich over de nieuwe school in Oostvoorne buigen. De discussie belooft ingewikkelder te worden dan Rockanje, waar de scholen maar op twee locaties staan. De vraag voor Oostvoorne is vooral: waar komt de nieuwe school? En: welke locaties worden ingeruild voor woningbouw?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant