Afbeelding
Foto: PR

Waterspaardersproject van start bij Kinderopvang Humanitas

Actueel 300 keer gelezen

Brielle/Rockanje - Woensdag hebben de kinderen van BSO Roezemoez uit Brielle en BSO Boemerang uit Rockanje de aftrap gedaan van het Waterspaardersproject. Door het plaatsen van hun handafdruk, op de samenwerkingsovereenkomst tussen Missing Chapter Foundation en Kinderopvang Humanitas, luiden zij formeel het Waterspaarderstraject in! Niet alleen Regiodirecteur Pepijn Djelan plaatste zijn kleurige handdruk, maar ook alle aanwezig kinderen en pedagogisch medewerksters.

De uitdaging van de Waterspaarders actie is dat alle kinderen van 7 jaar en ouder, van de Buitenschoolse opvang locaties van Kinderopvang Humanitas in Nederland, minimaal 20 waterspaarders per maand (60 over de hele periode van de actie) gaan werven. Dit aantal hebben de kinderen tijdens de Kinderraadvergadering zelf bepaald. Het doel is dat zij op deze manier met zijn allen 2 miljard liter warm water gaan besparen!

Het Waterspaardersproject is gisteren gestart en eindigt de eerste week van oktober 2017. Deze eerste week gaan de kinderen de verbetermeter in vullen. Dit zijn kaartjes waarop de kinderen per dag kunnen noteren hoe lang zij en hun familieleden die dag douchen. In de weken hierop gaan zij verder plannen maken en uitvoeren.

De kinderen krijgen ook allemaal een shampoofles, waarvoor zij een eigen etiket mogen maken, zodat zij tijdens deze periode onder de douche kunnen met hun eigen douchefles. Wilt u meer weten, kijkt u dan op de website http://www.waterspaarders.nl

Kunnen de kinderen ook iets winnen met deze actie? Jazeker! De locatie die het meeste water heeft bespaard mag naar de Nationale WaterSpaardersdag. Daar wordt ondermeer bekend gemaakt hoeveel liter water er in totaal is bespaard en komen allemaal bekende en minder bekende Nederlanders vertellen waarom ze ook meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant