Leden van de Geysendorffergroep hesen de vlag halfstok en legden bloemen op de begraafplaats van Oostvoorne. * Foto Jos Uitdehaage.
Leden van de Geysendorffergroep hesen de vlag halfstok en legden bloemen op de begraafplaats van Oostvoorne. * Foto Jos Uitdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Westvoorne herdenkt oorlogsslachtoffers

Algemeen 401 keer gelezen

Westvoorne – In Oostvoorne en Rockanje werd afgelopen donderdag in het kader van Dodenherdenking stil gestaan bij de slachtoffers die de Tweede Wereldoorlog heeft gemaakt.

In Oostvoorne startte de herdenking met een stille tocht vanaf Brielseweg 1, het voormalig woonhuis van Henri Salomon van Dijk en Saartje Levie, waar werd stilgestaan bij het verhaal van deze Joodse mensen die de oorlog niet overleefden. Vervolgens ging de tocht naar de begraafplaats, waar rond 19.00 uur de vlag halfstok werd gehesen door de scouts van Scouting de Strandvogels. Jessica van Dijk hield een toespraak en Sem Hansen, leerling van De Mildenburgschool, droeg een gedicht voor. Bij de graven van de Geallieerden en bij het monument van de verzetsstrijder de heer Van der Meer werden bloemen gelegd.

In Rockanje organiseerde het comité 'Herdenking '40-'45 Rockanje' een korte herdenkingsplechtigheid op de Oude Begraafplaats. De herdenking begon om 20.00 uur met het in acht nemen van twee minuten stilte bij het monument en het ten gehore brengen van de 'Taptoe'.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant