De lopers van de gemeentelijke estafetteploeg die het bevrijdingsvuur naar Rockanje brachten ontstaken de korf samen met wethouder Blok. * Foto Jos UIjtdehaage.
De lopers van de gemeentelijke estafetteploeg die het bevrijdingsvuur naar Rockanje brachten ontstaken de korf samen met wethouder Blok. * Foto Jos UIjtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Stuifakkers verwelkomt Wagenings bevrijdingsvuur

Algemeen 304 keer gelezen

Rockanje – Net als vorig jaar was Rockanjes zorgcentrum Stuifakkers de plaats van aankomst voor het bevrijdingsvuur dat vorige week vrijdag voor de zevende keer te voet van Wageningen naar Westvoorne werd gebracht.

Wethouder Paméla Blok verwelkomde lopers, fietsers en begeleiders van de gemeentelijke estafetteploeg die het vuur in de nacht van donderdag op vrijdag om klokslag 00.00 uur in Wageningen ontvangst hadden genomen en daarna aan hun tocht van 150 kilometer naar Rockanje waren begonnen.

Gezamenlijk
Een groot deel van de tocht legde de Westvoornse ploeg samen af met collega's van de gemeente Brielle. Daar kwam het vuur afgelopen vrijdag rond 14.30 aan op de Brielse Markt, waar burgemeester Gregor Rensen de vuurkorf in Brielle ontstak. In de laatste acht kilometer tussen Brielle en Rockanje was de Westvoornse ploeg op zichzelf aangewezen, maar de lopers, fietsers en begeleiders kwamen ondanks een slapeloze nacht topfit in Stuifakkers aan.

Bevrijdingsvuurestafette
De bevrijdingsvuurestafette werd voor de 70ste keer georganiseerd. De eerste keer was twee jaar na de bevrijding in 1947. Team Westvoorne was met de overbrugging van zo'n 150 kilometer een van de teams die de langste afstand aflegde.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant