In Rockanje kregen de eigenaars van de molen van burgemeester De Jong een fles rode Molenwijn (Foto: John de Pater)
In Rockanje kregen de eigenaars van de molen van burgemeester De Jong een fles rode Molenwijn (Foto: John de Pater) Foto: John de Pater

Westvoorne proost met 'molenwijn' op de molens in de gemeente

Algemeen 642 keer gelezen

Westvoorne – Afgelopen zaterdag proostte burgemeester Peter de Jong ter gelegenheid van de Nationale Molendag op en bij de twee molens die Westvoorne rijk is met een speciaal Molenwijntje.

In het kader van het behoud van het cultureel erfgoed presenteerde het college van B & W van de gemeente Westvoorne een speciale molenwijn. De gemeente gebruikt de wijn, die in samenwerking met Miriam Hijbeek van Wijnhuis Voorne is geselecteerd, als representatieartikel.

Rood en Wit
De Molenwijn (rode en witte) is verkrijgbaar bij Wijnhuis Voorne in Oostvoorne en Plusmarkt Slingerland in Rockanje en kost € 7,95 per fles. Daarvan komt € 2,- geheel ten goede aan de molens in Westvoorne. Een fles witte Molenwijn werd afgelopen zaterdag door De Jong overhandigd aan de molenaars Marc van Buren en Martin Molenaar die de molen aan de Oostvoornse Molendijk onder hun beheer hebben. In Rockanje kregen de eigenaars van de molen aan de Rockanjese Molendijk, Adri en Huib Vermaat, in het bijzijn van de molenaars Ad Boutkam en Klaas Kleijwegt, van burgemeester De Jong een fles rode Molenwijn. De molens op de afbeeldingen op de etiketten van de witte Sauvignon en de rode Merlot laten zich ook heel goed herkennen als de korenmolens in Oostvoorne en Rockanje.

Fotografie: John de Pater

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant