Sander de ruijter tekende voor de 0-2 voor Rockanje in de derby bij Vierpolders. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Rockanje wint bij Vierpolders, maar titel gaat naar GHVV '13

Algemeen 255 keer gelezen

Vierpolders - Met een 0-2 zege in de derby bij Vierpolders sloot Rockanje de reguliere competitie sterk af.

De ploeg van trainer Hans de Heer eindigde uiteindelijk op een mooie tweede plek met 1 puntje achterstand op kampioen GHVV. De doelcijfers 101 voor en 20 tegen geven vertrouwen op een goede afloop van de nacompetitie, die komende zaterdag voor Rockanje begint met een uitwedstrijd in Dirksland bij DVV '09 en op zaterdag 3 juni wordt afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Leonidas.

Voorsprong
Bij Vierpolders begon Rockanje sterk. Al na zes minuten stonden de Oranjehemden op voorsprong toen aanvoerder Stefan de Ruijter op aangeven van Arie Bravenboer zijn honderdste competitiegoal voor Rockanje scoorde: 0-1. De bezoekers ontsnapten vervolgens met het nodige geluk (pogingen van Jesper Lakerveld, Ricardo Nijsen en Glenn Stoffers strandden) aan de gelijkmaker.

Strafschop
Arie Bravenboer zag na een half uur spelen hoe zijn strafschop werd gestopt door Vierpolders-keeper Jamie de Jong. Drie minuten na rust maakte Sander de Ruijter er met een listig boogballetje echter 0-2 van. Ondanks verwoede pogingen van Vierpolders om de aansluiter te forceren, werd er niet meer gescoord.