Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Archiefstukken Voorne-Putten blijven in Streekarchief Brielle

Algemeen 348 keer gelezen

Brielle - Lange tijd was het voortbestaan van het streekarchief aan de Rik in Brielle onzeker, maar het archief blijft toch bestaan. Verhuizing van de collectie naar Rotterdam hing echter wel in de lucht.

Onlangs besloten de dagelijks besturen dat het archief blijft en een e-depot wordt ontwikkeld. Nu zijn de gemeenteraden aan zet. Of het aan de Rik blijft is de vraag. Het Arsenaal in Brielle en het oude gemeentehuis in Oostvoorne worden als mogelijk opvolger genoemd.

Het streekarchief kampt al geruime tijd met ruimtegebrek, maar dat wordt opgelost door het vertrek van de waterschapsarchieven. Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne baalt wel van dat laatste. 'We hebben nog geprobeerd de oude collectie hier te houden.' Via exposities kan die mogelijk in de toekomst terugkomen.

Veel documentatie is online beschikbaar. Geen reden om geen bezoek te brengen. 'We hebben veel meer dan dat,' benadrukt archivaris Aart van der Houwen. Het streekarchief wil zich meer gaan richten op publieksactiviteiten.

Archieffoto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant