Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwe woonwijk 't Rijkje in Oostvoorne

Algemeen 801 keer gelezen

Oostvoorne - Aan de rand van Oostvoorne wordt een nieuw woongebied aangelegd: 't Rijkje. In deze kleinschalige wijk worden ruim 40 duurzame woningen gebouwd. De 19 huizen in de eerste fase zijn op een enkele na verkocht en de bouwwerkzaamheden worden nu goed zichtbaar.

Een mooi moment om te markeren. Dit gebeurde op 17 mei met het planten van een boom op het bouwterrein. De nieuwe bewoners, projectontwikkelaar, aannemer, gemeente en andere belanghebbenden waren daarbij aanwezig. Voordat de boom geplant werd, werden de aanwezigen toegesproken door de ontwikkelende bouwer Gebr. Blokland en de wethouder van gemeente Westvoorne. "We borduren met 't Rijkje voort op de bestaande kwaliteiten van Oostvoorne", aldus René Biesheuvel directeur van Aannemersbedrijf Gebr. Blokland. "Ruime woningen, hoogwaardige architectuur met een ruimtelijke opzet en alle woningen aan het water gelegen. De luxe bouw, het gebruik van duurzame materialen en de hoogwaardige kwaliteit sluiten aan bij de waarden van een luxe badplaats."

Opvallend is dat er in deze nieuwe woonwijk relatief veel mensen van buiten Oostvoorne komen wonen. Wethouder Bert van der Meij verwelkomde de toekomstige nieuwe bewoners. "Het is mooi om te zien dat ook mensen van buitenaf Oostvoorne waarderen en enthousiast zijn om hier te komen wonen'. Vervolgens gaf hij wat "inside-tips" over de beste locaties om te recreëren, te shoppen en te tafelen in Westvoorne. "Maar ontdek en ervaar vooral zelf hoe mooi het hier wonen is", aldus Van der Meij.

Bijzonder aan deze nieuwe woonwijk is het duurzame karakter. Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken zijn de woningen zeer energiezuinig. In de woningen worden diverse extra duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zoals het toepassen van warmte/koudepompen voor verwarming en koeling. Ook krijgt elke woning standaard zonnepanelen. Deze zogenaamde 'nul-op-de-meter-woningen' passen binnen het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid.

De nieuwe woonwijk biedt voor elk wat wils: er komt een blok rijtjeshuizen maar ook diverse geschakelde woningen en een aantal vrijstaande. De opzet van de wijk sluit aan bij het dorpse karakter van Oostvoorne. De voorzieningen in het dorpscentrum zijn makkelijk te bereiken. De woonwijk vormt een mooie afronding van de dorpsrand van Oostvoorne. Geïnteresseerd in een woning in deze nieuwe wijk? De verkoop van 21 woningen in de tweede fase is gestart. Kijk voor meer informatie op: www.hetrijkje.nl

Foto's: Wil van Balen 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant