Afbeelding
Foto: PR

Westvoorne hijst wederom Blauwe Vlag

Algemeen 136 keer gelezen

Rockanje/Oostvoorne - De Eerste en Tweede Slag Rockanje en jachthaven Geijsman Watersport ontvangen wederom de Blauwe Vlag. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend aan 61 stranden en 122 jachthavens.

De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag en certificaten aan de genomineerden gebeurde in het Nationaal Topzeilcentrum aan de haven van Scheveningen.

Veilige en schone stranden en jachthavens

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. De Eerste en Tweede Slag Rockanje ontvangen de Blauwe Vlag voor de 13e keer op rij. Jachthaven Geijsman Watersport is dit jaar voor de 5de keer positief beoordeeld.

"We zijn erg trots op de Blauwe Vlaggen", aldus wethouder Blok-van Werkhoven van gemeente Westvoorne. "Het is voor ons een erkenning dat gezamenlijk investeren in duurzaamheid, natuur en milieu er voor zorgt dat inwoners en bezoekers van Westvoorne optimaal kunnen genieten van onze stranden en de jachthaven aan het Brielse Meer."

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant