Afbeelding

Bos & Burchtfair in Oostvoorne

Algemeen 851 keer gelezen

Oostvoorne - Nog even en dan is het op zaterdag 27 mei van 10.00 - 17.00 uur bij de Hoflaan weer een bloemenzee. De Hofweide, naast het oude gemeentehuis van Oostvoorne, en het landgoed Mildenburg bieden plaats aan alle aspecten van het buitenleven. Want dat is de Bos & Burchtfair: een hele fraaie presentatie van alles wat met planten en tuinen te maken heeft.

Dit jaar wordt de fair voor de 13e keer georganiseerd. Ieder jaar weer slaagt een enthousiaste groep mensen er in nieuwe deelnemers te strikken. Een van de nieuwe deelnemers dit jaar is Honey Highway. Een initiatief waarbij de bermen van Rijkswegen, Provinciale wegen, Spoorrails en Waterdijken ingezaaid worden met meerjarig wild bloemenzaad. Belangrijk hierbij is dat bijen voldoende nectar kunnen halen om zo goed overwinteren mogelijk te maken. Zij staan naast de mensen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, waar veel informatie over het houden van bijen en hun leefomgeving verstrekt wordt.

Voor de kinderen is Abe de verteller uitgenodigd. Hij neemt ze mee in fantasierijke verhalen over de natuur om ons heen en is te vinden in het bos vlak naast het terras en de Alpaca's. De dierenweide van het Agathahuis en Alpaca's zijn er voor de kinderen, maar ook veel volwassenen nemen hier graag een kijkje. Kortom alle ingredienten voor een gezellig dagje uit. Daarbij hoort natuurlijk ook een gevarieerd horeca aanbod. Diverse terrassen bieden plaats aan heerlijke hapjes en drankjes. De 'plantencrèche' is weer paraat, om alle aankopen tijdelijk onder te brengen, zodat in alle rust verder genoten kan worden van het uitgebreide aanbod. Deze fair is gratis toegankelijk. Informatie over de Bos & Burchtfair is ook te vinden op de site: www.bosenburchtfair.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant