Afbeelding
Foto: PR

Kom met Hemelvaart op bezoek bij opoe Jaantje

Algemeen 220 keer gelezen

Rockanje – Openluchtmuseum de Duinhuisjes is donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) geopend voor een bezoek aan de vier historische duinhuisjes, die een indruk geven van het leven in het duingebied tussen 1900 en 1950.

De huisjes zijn genoemd naar hun oorspronkelijke standplaatsen (Duinstraat, Huttendijk, Kreekpad en Duinzoom) en zijn door vele vrijwilligers met zorg ingericht in de stijl die past bij de bouwperiode. Op Hemelvaartsdag wacht opoe Jaantje in huisje Huttendijk op haar bezoek. Zij leest op gezette tijden kinderen voor uit Piggelmee en vertelt over haar leven in het huisje.

Het museum is op Hemelvaartsdag en ieder weekend geopend van 13.30 tot 16.30 uur en ligt aan de Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas). Het museum is geopend op zaterdagen en zondagen van 13.30 tot 16.30 uur. Bovendien is het museum vanaf 21 juni t/m 6 september eveneens op woensdagmiddagen open. Groepen kunnen op afspraak het museum ook buiten openingstijden bezoeken. De toegangsprijs bedraagt € 3,-, kinderen(vanaf 4 tot 12 jaar) € 1,50. Leden van de Historische Vereniging hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant