Jelle Zuidema opende de score voor Rockanje in het nacompetitieduel bij DVV '09, dat door de Oranjehemden in Dirksland met 0-3 werd gewonnen.. * Archieffoto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Rockanje start nacompetitie met zege op DVV '09

Algemeen 454 keer gelezen

Dirksland - Rockanje begon de nacompetitie om promotie naar de derde klasse afgelopen zondag met een 0-3 zege bij DVV '09 in Dirksland. Het was alweer enkele jaren geleden dat de ploegen elkaar troffen in competitieverband en voor de nacompetitie, waarin elke wedstrijd een finale op zich is, hadden de clubs de krachten nog nooit gemeten.

Voor de wedstrijd was er het gebruikelijke vuurwerk, waardoor het duel zich in een sfeervolle ambiance voltrok. Na ruim een kwartier kwam Rockanje onverwacht aan de leiding. Bij de eerste gevaarlijke aanval was het meteen raak. Uit een scrimmage voor het Dirkslandse doel kon Jelle Zuidema binnentikken: 0-1.

Ruimte
De achterstand dwong de thuisclub om de defensieve stellingen te verlaten. Rockanje profiteerde van de ruimte en sloeg na een klein half uur opnieuw toe. Ernest Vermaat onderschepte bij het uitverdedigen van DVV knap de bal om daarna Jurjen Schrage met een prima voorzet te bedienen. Deze had er geen enkele moeite mee om de bal in de touwen te schieten: 0-2.

Sterk
In d
e tweede helft kwam Rockanje sterk uit de startblokken. Binnen een paar minuten ontstonden er goede kansen voor Jurjen Schrage en Mo Baydar, maar die twee slaagden er niet in om de wedstrijd volledig in het slot te gooien. In de 50e minuut moest Rockanje- doelman René van der Meiden met een knappe safe in actie komen om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Buitenspel
Na 10 minuten in de tweede helft zag Sonny Booth een treffer wegens buitenspel afgekeurd worden. En in de 60ste minuut kreeg DVV een dot van een kans maar de aanval stierf in schoonheid. Een kwartier voor viel de beslissing. Een ingooi van Stefan de Ruijter kwam via Arie Bravenboer bij Baydar die keihard inschoot: 0-3.

Strafschop
In de slotfase liet DVV '09 nog een dot van een kans om te scoren liggen. De thuisclub mocht vanaf de stip aanleggen nadat Ernest Vermaat een bal op zijn hand had gekregen, wat de verdediger nog op een rode kaart kwam te staan ook. Het was precies zo,n kaart waar al vele discussies over zijn gevoerd. De regels geven aan dat in zo'n situatie ook geel volstaat. Wat restte was de strafschop. Maar die werd uitstekend door René van der Meiden gestopt. In de resterende tien minuten werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en kwam er geen verandering meer in de stand.

Afwachten
Rockanje kan nu rustig afwachten wat Leonidas en DVV in de volgende wedstrijd presteren daarna volgt nog de wedstrijd Rockanje-Leonidas.