Er waren genoeg spelers , oud-spelers en begeleiders om er een ware reünie van de maken. * Foto: Wil van Balen.
Er waren genoeg spelers , oud-spelers en begeleiders om er een ware reünie van de maken. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

VV Rockanje onthaalt de 'De Ruijtertweeling' op afscheid in stijl

Actueel 1.077 keer gelezen

Rockanje – Ze speelden bij uitzondering in het 'reserveblauw', de mannen van de huidige A-selectie van Rockanje. Als eerbetoon aan het team van vrienden van de mannen van wie afscheid werd genomen. Die speelden met de feestvarkens Sander en Stephan de Ruijter in het traditionele oranjetenue van Rockanje.

De uitslag van de wedstrijd? Wat deed het ertoe? Een verslag van de wedstrijd? Alleen melden dat hij afgelopen vrijdag werd gespeeld volstaat. Optekenen wie er allemaal naar sportpark Drenkeling kwamen en wat er allemaal werd gedaan om Stephan (vijftien (!) seizoenen en bijna vierhonderd (393) wedstrijden in het eerste elftal van Rockanje) en Sander (tien seizoenen en 303 officiële duels in Rockanje1) de Ruijter op het afscheid te onthalen dat ze verdienden, lijkt veel interessanter.

Wantrouwig
Een beetje aarzelend, wantrouwig bijna, keken ze afgelopen vrijdagavond om de hoek van de deur die van de kleedkamers naar het kunstgrasveld van sportpark Drenkeling leidde. De spelers die de afscheidswedstrijd van Stephan en Sander de Ruijter gestalte gingen geven. Logisch ook, want het gebeurt niet vaak dat zoveel mensen zich aan weerszijden van de route die tussen de dug outs naar het veld loopt, hadden opgesteld. En dan die oranje ballonnen die een erepoort vormden waar de spelers onderdoor moesten lopen.

Ballonnenpoort
Maar een voor een kwamen de genodigden, gehuld in een blauw of een oranje tenue, door de ballonnenpoort. Kevin Schouten, Richard Molengraaf, Rob Poldervaart, Raymond Schruijer, Flip van Oudenaarden het zijn maar een paar namen van de vele Rockanjecoryfeeën die op kwamen draven, gehoor gevend aan de uitnodiging van Sander en Stephan de Ruijter om mee te spelen in hun afscheidswedstrijd.

Erehaag
En eenmaal onder de ballonnenpoort door, stelden de spelers zich ook aan weerszijden van de route naar de middenstip op. Een erehaag vormend voor de mannen op wie ze wachtten. De feestvarkens met wie ze gingen voetballen. De wedstrijd die een onvergetelijk afscheid moest worden voor twee spelers die bij elkaar goed zijn voor bijna zevenhonderd (!) duels in het eerste elftal van Rockanje.

Confettikanonnen
Ze wisten niet wat ze zagen, Stephan en Sander, toen ze schouder aan schouder door de ballonnenpoort kwamen. En ook niet wat ze hoorden, want confettikanonnen knalden, en rookbommen rookten.

High Fives
De 'high fives' van de spelers in de erehaag met de 'De Ruijtertweeling' waren niet van de lucht. En zo wandelden Stephan en Sander naar hun plaatsen op het veld, wachtend op de aftrap.

Reünie
De broers hadden allebei een team samengesteld van voetbalvrienden met wie ze hun afscheidsduel gingen spelen. En omdat ze tot dusver allebei zo ongeveer hun hele voetballeven bij de club van sportpark Drenkeling hebben gesleten, stond er vorige week vrijdag ook zo'n keur aan spelers op het veld dat er sprake was van een echte reünie.

Dug outs
En ook onder de begeleiders van de teams in de dug outs bevonden zich vele bekende gezichten uit de voorbije jaren. Natuurlijk zat John van der Toorn er, compleet met een sigaartje. Net als Onno van Elswijk, jarenlang elftalleider en schrijver van de wedstrijdverslagen. John de Vries, Arie van Breda, wie was er eigenlijk niet?

Verhalen
Er werd gevoetbald, maar bovenal werden er na afloop in de kantine mooie verhalen opgehaald van toen en van nu. Stephan de Ruijter (33) gaat met vrienden in een lager elftal van Rockanje voetballen. Sander de Ruijter (28) gaat spelen bij PSV Poortugaal, een club dichter bij zijn huidige woonplaats. Maar het was vorige week vrijdag ongetwijfeld niet de laatste keer dat de jongste van de 'De Ruijtertweeling' op sportpark Drenkeling was, want Rockanje zal voor altijd zijn cluppie blijven.

Stephan (links) en Sander de Ruijter betreden het veld voor hun afscheidsduel op sportpark Drenkeling. * Foto: Wil van Balen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant