Met je handjes aan het touw, blijf je de judogroep trouw... * Jos Uijtdehaage.
Met je handjes aan het touw, blijf je de judogroep trouw... * Jos Uijtdehaage. Foto: Jos Uijtdehaage

Avondvierdaagse Rockanje: warm, droog, feestelijk en muzikaal

Actueel 231 keer gelezen

Rockanje – De avonden van de vorige week waren wel erg warm om een flink stuk te wandelen, maar dat weerhield de 660 betalende deelnemers aan de Avondvierdaagse van Rockanje (weer 35 meer dan vorig jaar, toen er al 70 meer deelnemers waren dan in de vierdaagse van 2015) er niet van om van dinsdag tot en met vrijdag elke avond een route van vijf of meer kilometers te lopen.

En over de warmte hoorde je tijdens de 43ste editie van de Avondvierdaagse eigenlijk niemand. Wie het weerbericht vorige week ook volgde – en dat deed het merendeel van de deelnemers – wist dat de kuststreek het buitengewoon goed trof, gemeten naar de forse onweersbuien en zware regenval in het oosten van het land.

Gouden zet
Niets van dat alles in Rockanje. Daar verzamelde zich bij zorgcentrum Stuifakkers vier avonden lang een bont gezelschap van deelnemers, voornamelijk jeugd, om al dan niet onder begeleiding van volwassenen aan de wandel te gaan. Prachtige routes waren er weer uitgezet door de organisatie. Natuurlijk kregen de wandelaars weer de mogelijkheid om een kijkje te nemen op en rond camping de Rondeweibos (op woensdag). En was het strand opgenomen in de route die op donderdag was uitgestippeld.

Muziek
En de slotavond, altijd op vrijdag om het mogelijk te maken dat ook Brielles muziekvereniging Libertatis een steentje bijdraagt aan de vrolijke slotmars met muziek door het dorp, was weer een belevenis op zich. Het lijkt wel of de vrijdagavond waarop Rockanjes muziekvereniging Ons Genoegen traditioneel aan de stoet vooraf gaat en Libertatis in het midden volgt, drukker is dan de andere avonden. En waarschijnlijk is dat ook zo. Veel 'gasten' lopen op de slotavond met de 'echte deelnemers' mee om hen een hart onder de riem te steken of om gewoon mee te genieten van de feestelijke sfeer. En feestelijk was het weer. Voor de leden van de judoclub en de karateclub was de slotavond reden om in judo- of karatepak te wandelen. En bij binnenkomst bij Stuifakkers waren de bossen bloemen waarmee de 'wandelhelden' werden gefeliciteerd, nauwelijks te tellen.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Vier avonden zo'n eind wandelen gaat je niet in de koude kleren zitten... * Foto: Jos Uijtdehaage.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant