De wethouder ging afgelopen zondag met een jong gezin op pad in de duinen van Rockanje
De wethouder ging afgelopen zondag met een jong gezin op pad in de duinen van Rockanje Foto: Jos Uijtdehaage

Speurend op pad in de duinen van Voorne

Actueel 447 keer gelezen

Rockanje - Afgelopen Stap uit je Stad-weekend ging wethouder Blok-van Werkhoven van de gemeente Westvoorne samen met een jong gezin op speurtocht door de natuur van Voorne.

Vanuit het bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje speurden zij met een ontdekkingstas langs een uitdagende doe-route.

Hulpmiddelen

In de ontdekkingstas zaten allerlei hulpmiddelen om bijvoorbeeld waterdiertjes te vangen en te bekijken met een loep. Voor de hele kleintjes van 4 tot 6 jaar was er het Kabouterpad met spelletjes, zoals ringgooien, liedjes zingen en bladeren zoeken. Alle materialen zaten in een kabouterkist op een bolderkar waarmee de kinderen en hun begeleiders zó de natuur in konden.

Kinderen van 6 tot 8 jaar genoten van het spelletje 'raad welk dier ik nadoe' en memory met materialen uit de natuur. Ook kinderen van 8 tot 10 jaar en van 10 tot 12 jaar konden genieten van allerlei avontuurlijke routes.

Campagne

Met de campagne Stap uit je Stad hebben 23 gemeenten in de regio stedelingen op 17 en 18 juni laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen achtertuin. Van actieve uitjes zoals fietsen, kanoën en suppen tot meer recreatief. Zoals per fluisterboot, waterbus of per eend (2CV) genieten van de prachtige omgeving en smullen van lokale heerlijkheden. Weer andere uitjes waren cultureel: met kunstroutes en tochten langs historische gebouwen. Voor elke leeftijd iets te doen. Van niet duur tot gratis.

Stap uit je stad

"Stap uit je Stad is een prima initiatief om niet alleen stedelingen, maar ook inwoners op Voorne-Putten de natuurlijke en culturele pareltjes in hun achtertuin te laten beleven. Tegelijkertijd krijgen vrijetijdsondernemers met de oproep om naar buiten te gaan en de omgeving te ontdekken een steuntje in de rug", aldus wethouder Blok-van Werkhoven van de gemeente Westvoorne.

40 uitstapjes

In totaal zijn er 40 uitstapjes georganiseerd. Op Voorne-Putten waren fietsend, wandelend of varend acht verschillende uitjes te beleven, waarvan vier in Westvoorne.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant