Foto's Wil van Balen
Foto's Wil van Balen

Cruiseschip Oscar Wilde op testvaart in Hellevoetsluis

Actueel 301 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het net afgebouwde en zeer luxueuze cruiseschip Oscar Wilde, niet te verwarren met het gelijknamige veerschip van Irish Ferries, deed vrijdag even Hellevoetsluis aan.

Vrijdagavond meerde de Oscar Wilde aan in Hellevoetsluis. Tijdens de testvaarten worden alle systemen aan boord getest Dat gebeurt onder andere door het personeel dat mee had gedaan aan de bouw van het schip en het Haringvliet is daar ook geschikt water voor. Het schip is het meest luxueuze cruiseschip dat rederij Riviera in de vaart heeft. Het werd dit jaar afgebouwd in Zwitserland, is 135 meter lang en 11.45 meter breed. Het biedt luxe accommodatie voor 176 passagiers en 44 bemanningsleden. Voor eigen apparatuur is het schip voorzien van 230 volt spanning en het vaart onder Zwitserse vlag

De Oscar Wilde beschikt onder meer over een nagelsalon, een kapsalon, een wasserette, een souvenirwinkel en voor de golfliefhebbers een 'Putting Green' op het grote zonnedek. De receptie van het schip is 24 uur per dag bezet.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur vertrok het schip naar H.I. Ambacht en op 7 augustus zal het schip met zijn eerste echte vaart beginnen. De reis gaat dan onder andere over de Rijn en doet dan onder meer Straatsburg en Heidelberg aan.

De luxe entree met een 24 uur open receptie
135 meter lang en 12.45 meter breed
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant