De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de oranje ballonnen (Fotografie: Jos Uijtdehaage)
De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de oranje ballonnen (Fotografie: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Zoek het voorjaar op bij de boeren en tuinders

Actueel 433 keer gelezen

Regio - De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de regio Voorne Putten nemen 13 bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Maak kennis met de agrarische- en tuinbouwsector op Voorne-Putten. Ontdek hoe komkommers en tomaten worden gekweekt. Bekijk de mooiste bloemen en aai de schattige lammetjes en kalfjes. De landelijke en prachtige omgeving op Voorne Putten is zo bijzonder. Er groeit veel moois wat veel mensen niet direct vermoeden en het ontdekken zeker waard is. Niet één bedrijf is hetzelfde en op elk bedrijf wordt een ander product geteeld. Er is een keuze uit bloemen-, planten- en groentebedrijven en landbouw- en melkveebedrijven.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen naar de Theatervoorstelling 'Modder' van Koeterwaals, georganiseerd door de Speelparasol uit Abbenbroek of zich uitleven op een springkussen. Geiten, schapen, kippen en varkens zijn te zien bij Zorgboerderij Op Aarde in Brielle. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Waar

De 13 bedrijven op Voorne Putten die meedoen zijn: Bloemenkwekerij W. van Marion, Bollaarsdijk 4A, Oostvoorne (strelitzia's); Frank de Koning, Kloosterweg 5, Brielle (tomaten); Zorgboerderij Op Aarde, Sleepseweg 9, Brielle; Phalaenova, Hoonaardweg 8, Brielle (orchideeen); Vers van Voorne. Konneweg 4, Tinte (groente); Padland Brielle, Kloosterweg 11, Brielle (komkommers); Alpaca World Brielle, Bollaarsdijk 17B; Korenmolen 't Vliegend Hert, Brielle; De Bijenstal VVBN, Oud Kadesedijk, Zuidland; fam. van der Kooij, Groeneweg 1, Abbenbroek (melkvee); fam. den Ouden, Katerwaalsedijk 7, Abbenbroek (akkerbouw); Gebr. Varekamp, Rik 2, Tinte (loon- en grondverzet) en Melkveebedrijf fa. de Wit, Kleiweg 1, Hellevoetsluis.

Ieder jaar anders

Mieke Dukker neemt de pr voor haar rekening voor het jaarlijkse Kom in de Kas op Voorne Putten. Zij vertelt: 'Ieder jaar proberen we steeds andere bedrijven erbij te betrekken. Zo blijft het voor de bezoekers leuk om het evenement weer te gaan bezoeken. Ook wordt de indeling zo gemaakt, dat de deelnemende bedrijven redelijk bij elkaar in de buurt liggen. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de grote oranje ballonnen die er hoog in de lucht hangen en op de fiets kun je dan makkelijk overal naartoe. Wat dit evenement zo ontzettend leuk maakt, is het enthousiasme van de boeren en tuinders, maar ook van de bezoekers. Die zien altijd wel het groente en fruit in de winkel liggen, maar hebben werkelijk geen idee wat daar allemaal aan vooraf gaat. Er gaat vaak een wereld voor ze open. Juist daarom moet iedereen op deze dag echt een kijkje komen nemen!'

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. Het wordt dit jaar al weer voor de 41e keer georganiseerd. Parkeren kan bij de bedrijven en het is gratis toegankelijk. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Voor meer informatie kun je kijken op www.komindekas.nl of www.boerenentuinders.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant