Afbeelding
Uw lokale ondernemer

A.K. Barendregt Aannemingsbedrijf B.V

Actueel 461 keer gelezen

De kern van onze bedrijfsvoering is duurzaam ondernemen

Zwartewaal – In 1962 werd A.K. Barendregt B.V. opgericht door Arie Barendregt. Het bedrijf is specialist op het gebied van grond-, weg-, waterbouw en groenvoorziening. Ze doen veel werk voor onder andere Waterschap, de provincie, gemeenten en het bedrijfsleven. In 1993 nam Alexander Blok het bedrijf over, wiens vader in hetzelfde werk zat. Alexander werkte in die tijd bij van Herk in Waddinxveen, waar hij uitvoerder was.

"Mijn vader en Arie waren goede vrienden", vertelt Alexander. "Toen Arie overleed, vroeg mevrouw Barendregt aan mijn vader of het niets voor mij was om het bedrijf over te nemen. Ik was toen 23 jaar." Alexander en zijn vrouw Miranda, toen 21 jaar, woonden in die tijd nog maar net twee weken samen. Het jonge stel waagde de sprong en nam het bedrijf, dat bestond uit 7 man personeel, over.

Verhuur en aannemingswerk

"In die tijd was het alleen nog maar een verhuurbedrijf",  vervolgt Alexander. "Het aannemingswerk is er later bij gekomen. Ik heb een opleiding MTS weg- en waterbouw gevolgd en mijn achtergrond is civiel. Met groenvoorziening had ik eigenlijk verder niks, maar Arie Barendregt had toentertijd een maaibestek bij de gemeente Rotterdam en dat hebben we verder uitgebreid. Ons bedrijf telt inmiddels dan ook meer dan 25 man personeel."

Grond-, weg-, waterbouw en groenvoorziening

In 2002 werden de bedrijven P. Boender B.V. en Voorne Grond, Weg, -en Waterbouw B.V. overgenomen.  Hierdoor zijn alle specialismen op het gebied van grond-, weg-, waterbouw en groenvoorziening gebundeld. Op het gebied van groenvoorzieningen en cultuurtechnisch werk beschikt het bedrijf over jarenlange ervaring met het aanleggen, beheren en onderhouden van bijvoorbeeld natuurgebieden, sport-en recreatieterreinen, parken en bermen.

Grondverzetwerkzaamheden

De grondverzetwerkzaamheden bestaan uit alles wat nodig is om een goede ondergrond te verkrijgen. Dit kan zijn het leveren en aanbrengen van verschillend type grond, maar ook het aanbrengen van verhardingen en funderingsmaterialen. Verder is het bedrijf gespecialiseerd in het uitvoeren en beheren van waterbouwkundige werken zoals het aanleggen van watergangen, (jacht)havens en het plaatsen van stuwen, duikers en bruggen. Vanzelfsprekend komen deze expertises ook terug in de omgang met flora, fauna en het milieu tijdens de werkzaamheden.

Speciaal materieel

Het bedrijf beschikt over veel speciaal materieel in eigen beheer, waardoor in veel wensen van de opdrachtgevers direct voorzien kan worden. Blijkt het gewenste materieel echter niet direct voor handen, dan wordt er gebruik gemaakt van gespecialiseerde onderaannemers. Hierdoor blijft het bedrijf flexibel en kunnen ze snel inspelen op de behoefte van de opdrachtgevers.

Recreatieschap Voorne-Putten

Een van de nieuwe opdrachten waar de komende tijd aan gewerkt gaat worden, zijn nieuwe toiletgebouwen in opdracht van het Recreatieschap Voorne-Putten in het kader van de Kwaliteitsimpuls Voorne-Putten. "Zo komt er een nieuw toiletgebouw aan de Noordkant van het Oostvoornse Meer", vertelt Alexander. "Deze komt tegenover de Stormvogel. Ook komt er eentje bij het waterspeeltuintje aan de Rozenburgse kant van de Brielse Maas en bij restaurant Breezze onder de Brielse brug. En in Zuidland komt er eentje bij Zuytlant Buiten, in de buurt van het restaurant."

Wie veel recreëert langs de Brielse Maas weet als geen ander dat de kwaliteit van de bestaande steigers in dat gebied, veel te wensen over laat. Maar ook daar gaat verandering in komen. "Wij gaan daar in ieder geval zeven nieuwe steigers maken in opdracht van Recreatieschap Voorne Putten", vervolgt Alexander. "Maar ik denk dat het er uiteindelijk wel tien worden. Er komt onder andere een nieuwe bij de Kogeloven, bij het waterspeeltuintje, bij het eilandje ertegenover en bij het eilandje tegenover Geijsman Watersport."

Van wielladers tot bulldozers

Het bedrijf verhuurt ook machines inclusief machinist. Zo zijn ze onder meer in het bezit van meerdere graafmachines, wielladers, bulldozers, trekkers en maaimachines. A.K. Barendregt is hierdoor uitermate geschikt voor zowel grote als kleinere opdrachten. Steeds meer bekende opdrachtgevers als Waterschap Hollandse Delta, Staatsbosbeheer, Damen Verolme, Gemeente Vlaardingen et cetera weten het bedrijf dan ook te vinden.

Capaciteit en mankracht

A. K. Barendregt heeft de capaciteit en mankracht in huis voor grote en kleine opdrachten. "Steeds meer bekende, grote en kleine opdrachtgevers weten de weg naar ons bedrijf te vinden om hun opdrachten uit handen te geven."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant