Afbeelding
Uw lokale ondernemer

House of Quilts

Actueel 360 keer gelezen

Brielse templates gaan de hele wereld over

Brielle – Quilten en borduren zijn de grote passies van Janine Alers. Al eerder had ze een quiltwinkel in Brielle aan het Scharloo, maar sinds 7 januari dit jaar is ze weer helemaal terug met haar House of Quilts aan de Voorstraat 34.

"Eigenlijk zou ik weer aan het Scharloo beginnen", vertelt Janine. 'Ik was daar al helemaal gesetteld. Maar zo'n twee weken voor de opening, kwam dit pand op Facebook voorbij. Ik heb toen toch de beslissing genomen hiervoor te gaan en dus hebben we tussen kerst en oud en nieuw met familie en vrienden de winkel verbouwd en ingericht. Op het Scharloo zou ik zo'n 24 vierkante meter gehad hebben en nu heb ik dus veel meer ruimte. De winkel kan hier dus nog groeien en er is veel meer aanloop. Al is de aanloop niet zo belangrijk, want een quilter, dat ben je of dat ben je niet, dus quilters komen hier gericht, al zit je in Groningen of België."

Van 2005 tot 2012 runde Janine samen met haar schoonmoeder een quiltwinkel. Janine werd echter ziek en alles werd verkocht. Na haar herstel, ging Janine werken in een quiltwinkel in Naaldwijk. 'In april vorig jaar vroeg mijn schoonvader of ik niet liever weer voor mezelf wilde beginnen.', vervolgt Janine. 'In eerste instantie zag ik dat niet  zitten. Toch ging ik daar 's avonds over nadenken en heb ik geen oog dicht gedaan. Toen heb ik dus de knoop doorgehakt. En ik ben er blij mee, want eigenlijk loopt het vanaf dag een hartstikke goed! Ook de trouwe klanten zijn blij dat ik weer terug ben. Met het stoppen van de winkel, stopte voor sommigen namelijk ook een hobby. Mensen komen hier bovendien ook naar toe voor de gezelligheid of om hun ei kwijt te kunnen, want bijna iedere quilt heeft wel een eigen verhaal. Zo kan een quilt bijvoorbeeld gemaakt worden voor een speciale gelegenheid of een dierbare die is overleden.'

Omdat quilters over de hele wereld verspreid zitten, is Janine ook een webwinkel begonnen. "Mensen die wat verder weg wonen, bestellen soms ook liever dan dat ze een eind gaan rijden", vertelt Janine. "Ook heb ik inmiddels iets ontwikkeld wat via de webwinkel zelfs wereldwijd wordt verkocht. Ik kwam namelijk op het idee om eigen templates te ontwikkelen. Dat zijn sjabloontjes die je overneemt op stof en die je dan weer appliqueert op een andere stof. Ik ben begonnen met een vogeltje, een bloemenserie met blaadjes , een konijn en een hartje en wat ik echt niet verwacht had, is dat dit dus nu wereldwijd wordt besteld. Inmiddels zijn er al meer dan 5.000 van verkocht. Mijn idee om ook een template van een paardje te maken, heb ik pas heel impulsief op facebook gepost. Ook hier zijn al honderden reacties per dag op gekomen. Dit lijkt dus echt een hype te gaan worden. En hoe leuk is het dan dat deze hype in Brielle is begonnen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant