Afbeelding
Uw Lokale Ondernemer

Limousin Slagerij Van der Toorn

Actueel 838 keer gelezen

Ik wil eerlijk vlees waar ik zelf mee kan doen wat ik wil

Hellevoetsluis - Ambachtelijk slager Kevin van der Toorn weet heel goed waar hij over praat als het over het vlees gaat dat hij verkoopt in zijn slagerij aan de Rijksstraatweg 286a in Hellevoetsluis. Zijn Franse Limousin koeien hebben lekker gegraasd, zijn antibioticavrij, net als zijn Noord-Amerikaanse Black Angussen en Ierse Galloways. Tel daar de Tante Doortje scharrelkip en de biologische polderhoen bij op en je hebt het lekkerste, eerlijkste vlees in de hele regio.

"De klanten die hier komen weten wat ze willen, een goed stuk eerlijk vlees waar ze lekker mee kunnen koken. Dierenwelzijn staat bij mij bovenaan, vlak daaronder de smaak. Vlees moet puur zijn, zonder toevoegingen, niet als de dieren nog leven, maar ook niet daarna, meestal is peper en zout al voldoende om een goed stuk vlees op smaak te brengen", zo vertelt de robuuste slager die zes jaar lang opgeleid is om dit werk alweer jarenlang op zijn manier uit te voeren.

Van barbecue naar wild
De barbecuetijd zit erop en langzaam begint het wildseizoen te naderen. Veel van het wild laat Kevin uit Schotland komen, maar ook de regio levert wild. Bijvoorbeeld fazant, houtduif, verse hazen of konijnen. Natuurlijk ontbreken straks ook het hert en het wilde zwijn niet in zijn prachtige vitrine die het hart van de echte vleesliefhebber laat opspringen, wat een keus en wat een schitterende producten. Toch ligt er ook een eenvoudig speklapje en is er een assortiment van glutenvrije producten.

Ik bepaal zelf wat ik doe
Kevin houdt graag zelf de controle over zijn vlees, hij weet waar het vandaan komt en bepaalt zelf wat hij er mee doet. Hij weigert dan ook ingevroren vlees. Kevin wil het vers en vriest zelf in "Dan weet ik precies wat er met mijn vlees is gebeurd. Dat geldt ook voor mijn spareribs, die gaar ik zelf." Kevin ziet tegenwoordig veel dat mensen zelf aan de slag gaan met grote stukken vlees, ze kunnen altijd rekenen op goede adviezen en tips om ook een groot stuk vlees smakelijk en goed gegaard op tafel te zetten.

Eerst proberen
Wat slager Kevin wel wil benadrukken is dat elk recept, hoe eenvoudig het ook lijkt, eerst uitgeprobeerd moet worden alvorens goede sier te maken aan de feestdis in de maand december. Aan de kwaliteit van het vlees zal het niet liggen, want dat is subliem bij Limousin Slagerij Van der Toorn.

Limousin Slagerij Van der Toorn
Rijksstraatweg 286a
0181-327778
www.slagerijvandertoorn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant