Komende zondag worden in Rockanje weer de jaarlijkse ringsteekwedstrijden gehouden. (Archieffoto: Jos Uijtdehaage).
Komende zondag worden in Rockanje weer de jaarlijkse ringsteekwedstrijden gehouden. (Archieffoto: Jos Uijtdehaage).

Ringsteken op het Dorpsplein bij trekpaardenevenement

Actueel 603 keer gelezen

Rockanje - Komende zondag staat het dorpsplein van Rockanje weer in het teken van het jaarlijkse trekpaardenevenement en het bijbehorende ringsteken. Bovendien zullen de pony's van stal Flicka uit Vierpolders hun kunsten laten zien.

Het Trekpaardenteam Rockanje, dat weer tekent voor de organisatie, zet een dagvullend programma neer, dat 's morgens om elf uur al begint met de vertrouwde braderie vol gezellige kraampjes op het Dorpsplein. Daar is ook een terras ingericht, compleet met muziek.
Het is inmiddels alweer de zestiende achtereenvolgende keer dat het Trekpaardenteam Rockanje het vooral in Zeeland razend populaire ringsteken in Rockanje brengt. Binnen de eigen gelederen is er inmiddels voldoende ervaring verworven om fraaie demonstratiewedstrijden neer te zetten.

Terug
Het blijft altijd indrukwekkend om de trekpaarden, kolossen van viervoeters die gemakkelijk tot in de duizend kilo wegen, aan het werk te zien. Vroeger waren de zware zwoegers de trouwe en onmisbare hulp van boeren bij onder meer het ploegen. Mede door evenementen als het ringsteken, maar ook de jaarlijkse Lenterit, zijn de trekpaarden weer helemaal terug is in het straatbeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant