Afbeelding

Chantal Blaak komt oogsten in Oostvoorne

Actueel 306 keer gelezen

Oostvoorne - Chantal Blaak keert terug in de vrouwenkoers van de Profronde van Oostvoorne. En de organisatie is trots dat de in Zuidland geboren en getogen wereldkampioene van 2017 aan de Burgemeester Letteweg aan de start verschijnt.

Blaak heeft wat met de Ronde van Oostvoorne. Al op 19-jarige leeftijd won ze de koers in de ronde die destijds voor de 28ste keer werd georganiseerd. En bijna jaarlijks reed ze in haar 'jonge jaren' mee en was haar talent onmiskenbaar, omdat zij destijds als enige in het hele peloton in het wiel kon blijven van Leonien Zijlaard-Van Moorsel en Marianne Vos, die destijds het vrouwenwielrennen regeerden en vaak de blikvangers voor de vrouwenkoers van Oostvoorne werden gecontracteerd. Nu is Blaak zelf de gearriveerde vedette die in Oostvoorne de eer en de aandacht komt oogsten die bij haar status als wereldtopper hoort.

Achtertuin
Ook in 2015 schreef Chantal Blaak Oostvoorne op haar naam. Het was meteen de laatste keer dat ze in haar eigen achtertuin fietste, maar daar komt verandering in. Een terugkeer met meer glans is nauwelijks mogelijk. Wat moet ze aantrekken als ze op donderdag 8 augustus in Oostvoorne aan de start verschijnt? Een van de rood-wit-blauwe truien die ze in 2017 en 2018 op het NK won? Of toch de onvergetelijke regenboogtrui die ze na het in het Noorse Bergen gewonnen wereldkampioenschap om de schouders mocht slaan? Waarschijnlijk draagt de tweevoudig Nationaal en voormalig wereldkampioene geen van deze tricots, want dat mag alleen in het jaar na het veroveren ervan. Maar ze hangen in de rijk gevulde prijzenkast van Blaak. Of ze er waarde aan hecht is de vraag, maar een derde zege in de vrouwenkoers van de Profronde van Oostvoorne is iets dat inmiddels van iemand van haar status als bijna vanzelfsprekend wordt beschouwd. 'Blaakie' gaat ervoor op donderdag 8 augustus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant