Met een kraan is het kunstwerk opgehesen en naar achteren geplaatst (Foto: Jos Uijtdehaage)
Met een kraan is het kunstwerk opgehesen en naar achteren geplaatst (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Kunstwerk Auke de Vries tijdelijk verplaatst

Actueel 339 keer gelezen

Rockanje - De Catharina Stichting kent een aan haar gelieerde kunststichting onder de naam "Vergezichten". Deze stichting is in 2004 opgericht met het doel kunsttoepassingen te realiseren in de woonzorgcentra waar Catharina Stichting haar zorg aan biedt, vanuit de gedachte dat beeldende kunst uitstekend aansluit bij het bieden van een optimaal leef- en werkklimaat voor de bewoners. In dit kader is in 2013 een kunstwerk van gerenommeerd kunstenaar Auke de Vries geplaatst op het dak van het theatertje van Stuifakkers.

Afgelopen november werd geconstateerd dat het dak van genoemd theatertje lekte. Na een zoektocht rondom het kunstwerk, waarbij geen lekkage werd aangetroffen, constateerde men dat die lekkage dan waarschijnlijk onder het kunstwerk zou zitten. Het dak is destijds versterkt op de steunpunten van het kunstwerk, dat zo'n 800 kg weegt. Omdat het kunstwerk eigendom is van de stichting "Vergezichten", moest er eerst een verklaring komen tot goedkeuring van het heffen van het kunstwerk. Dit zou uitgevoerd worden door de firma Voormolen die in het bezit is van een zgn "CAR-verzekering" die eventuele schade dekt welke veroorzaakt wordt door de werkzaamheden.

Op 23 juli om 8.00 uur 's morgens stond de kraan van de firma Voormolen op de inrit van Stuifakkers. Het kunstwerk is door hen opgehesen en naar achteren geplaatst, zodat er op de bewuste plek gewerkt kon worden.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant