Van de 'Stichting Vrienden van Haïti Nederland', zijn ze drie weken op werkbezoek geweest in Haïti
Van de 'Stichting Vrienden van Haïti Nederland', zijn ze drie weken op werkbezoek geweest in Haïti

Samen bouwen aan de toekomst van Haïti

Actueel 507 keer gelezen

Westvoorne - Dit voorjaar zijn Ria van der Linde en Joanne Schipper voor de 'Stichting Vrienden van Haïti Nederland', drie weken op werkbezoek geweest naar Haïti. Ze hebben het project in Vialet bezocht waar het tuinproject een succes is.

Daarnaast is daar een project opgezet met kippen, zodat de mensen verder in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien. Nog tijdens hun verblijf is een start gemaakt met de eerste 60 kuikens. Dit allemaal met hulp van Herly, hun lokale contact persoon. Om Vialet verder te helpen moet er op korte termijn een omheining komen en ook een waterput is gewenst. Het is mooi om te zien hoe de bewoners zich inzetten om de projecten tot een succes te maken. Als alles goed gaat lopen, zal hun situatie aanmerkelijk verbeteren. De volgende doelen zijn een muziekproject voor de kinderen, een EHBO-post en het plaatsen van de zonnepanelen. Het bezoek is afgesloten met een gezamenlijk etentje met alle mensen van het project. Het breiproject dat Ria bij het vorige bezoek gestart is, is ook weer opgepakt.

Het is ook gelukt om het project verder uit te breiden met 4 huisjes. Dit voorjaar is Junior gestart met het voetbalproject en natuurlijk waren Ria en Joanne eregasten bij de voetbalfinale! Een van de vele werkbezoeken was aan de Plastic Bank. Ook in Haïti is het milieu een issue en de inwoners kunnen geld krijgen bij inlevering van plastic.

Er is een posterfoto opgehangen in het schooltje. Zij hebben uitgesproken dat ze hopen dat iedereen hier een betere plek gaat krijgen door samen te werken, kansen te pakken en te participeren. De huisjes zijn van de stichting en er mogen wonen is niet vrijblijvend. Ook Herly heeft aangegeven wat hij verwacht, wat de bewoners kunnen verwachten en hoe ze er gezamenlijk en individueel op vooruit kunnen gaan. Er is vastgelegd wie waar woont en hoeveel kinderen er zijn en of ze naar school gaan. Junior heeft de mensen gemotiveerd om te helpen met de bouw van de vier huizen. Hij heeft verder over het voetballen gesproken dat in september weer gaat starten en over het muziekproject wat hij gaat opzetten. Drie productieve weken hebben weer veel nieuwe plannen opgeleverd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant