[DAGBOEKNOTITIES] Blote billen | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
DAGBOEKNOTITIES

Blote billen

  •   365 keer gelezen   Actueel

Wat ik deze week nou toch weer zag. Machtig interessant hoe je je in het dagelijks leven kunt blijven verwonderen en verbazen over alles wat je ziet en meemaakt. Daar hoef je gelukkig geen verre reizen voor te maken. Het gebeurt gewoon om de hoek. Je zou er een boek over kunnen schrijven.

Ik was eropuit gestuurd om wat vergeten boodschappen te halen bij de plaatselijke supermarkt. Net had ik een halfje brood uit het rek gepakt en in mijn mandje gedeponeerd toen er een schok van schrik door me heen ging. Er liep een blote vrouw! Haar dikke, witte, ronde, glanzende billen scheerden rakelings langs mijn mandje. Discreet keek ik snel de andere kant op. Maar hoe gaat zoiets? Je wilt er toch het fijne van weten. Wat zou er gebeurd zijn? Waren haar bij een verkeersongeval of geweldsdelict de kleren van het lijf gerukt en zocht ze nu een veilig heenkomen in de dichtstbijzijnde winkel? Of was er iets anders aan de hand?

Schichtig wierp ik een snelle blik opzij. Ik zag dat ik me enigszins vergist had. Ze was niet compleet naakt. Tussen haar billen hing een zwarte veter die onder aan haar rug tevoorschijn kwam, bevestigd aan een soort opengewerkt netje dat om haar middel was gedrapeerd. Ook droeg ze nog slippers en een bh met sliertjes franje.

Allemachtig. Je ziet met dit warme weer van alles in de openbare ruimte. Te dikke buiken in te strakke shirtjes, zomerjurkjes waar aan alle kanten lapjes vlees uit blubbert, blote harige herenruggen, soms knalrood verbrand in verschillende stadia van vervelling en niet te vergeten plukken zweterig okselhaar. In een badplaats kijk je eigenlijk nergens meer van op. Dacht ik. Tot die enorme, sneeuwwitte billen dus.

Hoe zouden anderen hier op reageren? Achter mij kwam juist een groepje vrolijke jongens binnen, ik schatte ze rond de achttien jaar. Dat zou wat worden! Ik schoof zijdelings achter het schap met cupcakes om hun gedrag te observeren. Zouden ze meteen in een bulderende lachstuip schieten? Of zou het bij heimelijk grinniken blijven? Zouden ze luidkeels humoristische of seksistische opmerkingen maken? De dame in kwestie schaamteloos van top tot teen opnemen en zachtjes naar haar fluiten?

Niets van dat alles. Tot mijn verbazing vertoonden ze hetzelfde schrikgedrag als ik. Pijlsnel keken ze weg en bleven verstard staan, starend naar het broodrek. Geen onderlinge blikken, geen lachjes, niks. Achter hen kwam een gezin binnen. Moeder trok haar kinderen vlug een zijpad in, vader zag blijkbaar iets opmerkelijks aan het plafond en bleef dat nauwgezet bestuderen. Het was wel duidelijk. Dit was Te Erg. Voor iedereen. Letterlijk niet om aan te zien.

Er is dezer dagen veel te doen over het boerkaverbod. Ik ben tegen. Ik stel voor om bij toegangsdeuren van winkelpanden in badplaatsen juist enkele boerka's beschikbaar te stellen voor mensen met blote billen. Mocht dat logistiek onuitvoerbaar zijn, dan toch in ieder geval een bakje zonnebrillen voor klanten voor wie de aanblik van blinkend witte kadetten teveel pijn aan de ogen veroorzaakt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>