Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Ongelukken overschaduwen Fokveedag Hellevoetsluis

Actueel 564 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag vond de traditionele Fokveedag in Hellevoetsluis plaats. Twee ongelukken plaatsten echter een grote domper op het anders zo vrolijke plattelands-evenement.

Het eerste ongeval vond aan het einde van de keuringsdag plaats op het Fokveedag-terrein. Een koe overliep haar begeleider, die daarbij een hoofdwond opliep. EHBO'ers verleenden eerste hulp, waarna het ambulancepersoneel en het personeel van de traumahelikopter hun werk overnamen. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij maakt het, naar omstandigheden, goed.

Tweede ongeluk
Tot overmaat van ramp vond op de openbare weg voor het Fokveedag-terrein een ongeluk plaats van de verkeersregelaars aan. Zondagochtend 11 augustus overleed de verkeersregelaar in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen. Het bestuur, de vrijwillige medewerkers en deelnemers van Fokveedag Hellevoetsluis zijn diep geraakt door dit ongeval. Hun gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, familieleden en collega's.

Keuring gestaakt
De keuring werd door deze ongelukken gestaakt. De jury benoemde de driejarige Bea 176 van Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal achteraf tot winnaar van de dag.

Alle uitslagen van de keuringen en de kalverbegeleidingswedstrijden zijn binnenkort te vinden op de website van Fokveedag Hellevoetsluis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant