Afbeelding
COLUMN

Mieneke goes USA!

Actueel 299 keer gelezen

Het feest is voorbij, Harmony University heeft absoluut geschiedenis in mijn hart en ziel geschreven! Ik ben twee weken ondergedompeld geweest in muziek. Honky Tonks op iedere straathoek. Tijdens een zondagsbrunch in een cafeetje zomaar met Italianen en Amerikanen een nummer van de Beatles zingen, compleet met zonnebrillen. Op de markt een verzoeknummer vragen aan een band (op de markt mensen!). Elke dag begroet worden door een man die de zoon van Robert Knight (zanger Everlasting Love) blijkt te zijn. Uiteraard heb ik échte Amerikaanse hamburgers gegeten, een baseballwedstrijd meegemaakt én in een zeer foute roze touringcar een hilarische tour door Nashville gemaakt.

Maar we kwamen natuurlijk voor de barbershop. Een week tussen gelijkgestemden heeft ervoor gezorgd dat ik ietwat gehersenspoeld terug ben gekomen. De campus was indrukwekkend met veel statige gebouwen. Wat een grappig contrast was met de kamers die aan een jeugdherberg deden denken. Inclusief plastic eenpersoons matrassen. De lessen waren geweldig en de sfeer zat er goed in. Zeker op het moment dat we, terwijl we zaten te wachten op onze docent, spontaan een nieuw lied zongen. Tot ontroering van de docente!

Als autodidact voelde ik me aardig klein in mijn dirigentenklas, met écht muzikaal onderlegde dirigenten. Dat was best confronterend. Twijfels of ik überhaupt wel moest doorgaan als dirigent. Wat dacht ik nou eigenlijk helemaal? Bemoedigende woorden hebben mij geholpen, je hebt elkaar nodig op zo'n moment. Iedereen wil dat je het naar je zin hebt, dat je een leuke tijd hebt en geniet. De Amerikanen steunden mij op een respectvolle, stimulerende en positieve manier. Ze benadrukken dat je meer kunt dan je denkt en in een veilige omgeving bent om te leren. Die voelbare steun maakt dat je doorzet. Ik kan niet wachten tot de zomerstop voorbij is en ik mijn kennis met mijn koor kan delen!

Wil je meezingen met The Skyline Sisters? Dat kan op maandagavond 30 september, 7 en 14 oktober. Kan je zelf ervaren of je net zo enthousiast bent/wordt als ik over barbershop zingen. Kijk op www.skylinesisters.nl of volg ons op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant