Jeugdige schatgravers in Rockanje | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Ondanks het verre van ideale strandweer krioelde het vorige week woensdag van de schatgravers op het badstrand van Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Ondanks het verre van ideale strandweer krioelde het vorige week woensdag van de schatgravers op het badstrand van Rockanje. (Foto: Jos Uijtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)

Jeugdige schatgravers in Rockanje

  •   103 keer gelezen   Actueel

Rockanje – Wie iets te verbergen heeft, kan maar beter vermijden dat de 152 jeugdige experts, die woensdag op het schatgraven in Rockanje afkwamen, aan het zoeken gaan. Want van de 120 schatten die er verborgen waren werden er maar liefst 114 gevonden! 

Dat betekende voor de jonge schatgravers een successcore van maar liefst 95 procent! En om nou te zeggen dat het (voorspelde) weer voor woensdag zo uitnodigend was. Nou, niet echt. Maar de 152 schatgravers lieten zich door dreigende nattigheid echt niet ontmoedigen. Voor het eerst sinds jaren bevonden zich overigens geen 'piraten' onder de schatgravers. De organiserende stichting ProBaRo had de mogelijkheid voor de deelnemers om verkleed aan hun zoek- en graafklus te beginnen geschrapt.

Met 152 kinderen in de leeftijd van een jaar of drie tot en met een jaar of zes was de opkomst vorige week woensdag zonder meer groot. De gravers pasten maar nauwelijks in het met lint afgebakende terrein waar van te voren door de organisatie 120 genummerde blokjes onder het zand waren verborgen. Voor er gegraven werd, werd er door de deelnemers uit volle borst gezongen voor de kleine Wolf die precies op die dag vier jaar was geworden.

De meeste deelnemers gingen er uiteindelijk ook wel met een prijsje vandoor, maar zelfs voor de pechvogels die helemaal geen blokje op wisten te graven was er na afloop nog een leuke beloning in de vorm van een lekker ijsje.

Fotografie: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>