Een van de grootste nachtvlinders in het duin: de ligusterpijlstaart.
Een van de grootste nachtvlinders in het duin: de ligusterpijlstaart. Foto: Natuurmonumenten - Paul Cools

Speurtocht naar vleermuizen en nachtvlinders

Actueel 344 keer gelezen

Rockanje - Kom zaterdagavond 24 augustus naar parkeerterrein Panroute bij Rockanje. Gewapend met een batdetector gaan jullie dan op zoek naar vleermuizen in Voornes Duin. En op een groot wit laken staat een lamp gericht, daar komen nachtvlinders op af! Tijdens deze speurtocht zijn jullie zo'n twee uur in de weer. Deze activiteit is een aanrader voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. Meld je wel vooraf aan op www.natuurmonumenten.nl/voorne/agenda

Vleermuizen zijn best een beetje mysterieus. Dit komt omdat ze alleen in de schemer en donker actief zijn. Maar ze zijn niet eng en je hoeft er niet bang voor te zijn. Dat zal de gids ook duidelijk maken tijdens deze wandeling.

Nachtvlinders
De rijkdom aan nachtvlinders is enorm. Er zijn véél meer nachtvlinders dan vlinders die overdag leven. Met een speciale lamp op een groot laken gaan we ze lokken. Jullie krijgen hele kleintjes te zien, maar misschien ook wel verrassend grote soorten.

Aanmelden
Als je mee wilt met deze activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk. De start is om 21.00 uur bij het parkeerterrein Panroute, thv. Rondeweiweg 15, Rockanje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant