Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Straattekenen Oostvoorne verhuist naar Kerkplein

Actueel 417 keer gelezen

Oostvoorne - Voor het eerst in de bijna zestigjarige geschiedenis van het straattekenen in Oostvoorne, wordt het kinderfestijn volgende week maandag (2 september) georganiseerd op het Oostvoornse Kerkplein.

Het oude vertrouwde Dorpsplein is na de renovatie een plaatje geworden, maar op de fraaie bestrating kan er nauwelijks worden getekend, dus moest de organisatie op zoek naar een andere locatie, het liefst een plek met asfalt als ondergrond. 'En dat is het Kerkplein geworden,' zegt Jasper de Brons, die inmiddels alweer voor het zesde jaar de werkzaamheden van de vrijwilligers van de Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne (SCEO) rondom het kleuren en tekenen met stoepkrijt voor de jongere jeugd van Oostvoorne en omstreken in goede banen leidt. 'Dat is maar een klein stukje van de oude locatie verwijderd en ook lekker centraal in het dorp. We zijn blij met die plek want aan iets dat al zoveel jaar zo goed verloopt, moet je niet teveel veranderen, toch?'
Alle ingrediënten die van het straattekenen in Oostvoorne ieder jaar zo'n succes maken, zijn weer aanwezig: stoepkrijt in alle kleuren, een mooie werkplek op het wegdek van het Dorpsplein, leuke prijzen en een lekker ijsje voor iedereen na afloop.

Maandag 2 september 19.00 uur: straattekenen op het Dorps­plein in Oostvoorne. Vakken toewijzen en aanmelden vanaf 18.30 uur.

Archieffoto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant