[Ingezonden mededeling] 'Dag van de Scheiding' bij Van Gastel en Bal Advocaten | WeekbladWestvoorne.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo weekbladwestvoorne.nl
Van links naar rechts: mr. K.J. (Kristel) Nierman, mr. W.M. (Wendy) Smeets, mr. L. (Linda) Houkes.
Van links naar rechts: mr. K.J. (Kristel) Nierman, mr. W.M. (Wendy) Smeets, mr. L. (Linda) Houkes. (Foto: PR)
Ingezonden mededeling

'Dag van de Scheiding' bij Van Gastel en Bal Advocaten

  •   66 keer gelezen   Actueel

Van Gastel en Bal Advocaten opent op vrijdag 13 september haar deuren tijdens de 'Dag van de Scheiding'. Op deze dag kunnen bezoekers gratis meer informatie krijgen over scheiden en andere familierechtelijke kwesties zoals partner- en/of kinderalimentatie, bijvoorbeeld in het licht van de wetswijziging voor de duur van partneralimentatie per 1 januari 2020.

Dag van de scheiding
De Dag van de Scheiding is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen. Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen.

In Nederland eindigt nog steeds ruim 1 op de 3 huwelijken in scheiding. Een grote zorg van scheidende koppels zijn de financiële gevolgen van een scheiding. Toch schakelt een groot deel geen hulp in bij het overzien en regelen van hun financiën bij scheiding. Dit komt omdat zij niet weten waar ze moeten beginnen, of wie ze kunnen inschakelen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de mensen die de afgelopen 3 jaar zijn gescheiden, spijt heeft van gemaakte afspraken. 42% geeft aan dat ze hun financiën achteraf anders hadden willen regelen. Ook is onlangs uit een steekproef van de Belastingdienst gebleken dat koppels die scheiden veel fouten maken bij het doen van aangifte en het aanvragen van toeslagen. Dat kan leiden tot naheffingen van honderden tot zelfs duizenden euro's.

De vFAS gelooft dat duurzaam en zorgvuldig scheiden in goed overleg vrijwel in de meeste gevallen leidt tot de beste lange termijn oplossing voor alle betrokkenen. Daarbij is essentieel dat (ex-)partners de financiële consequenties van de door hen te maken afspraken, nog voordat deze worden vastgelegd in een convenant, kunnen overzien. Wanneer mensen vóóraf een goed beeld hebben van hun financiële situatie, kunnen zij er samen met de advocaat of advocaat-mediator en financieel/fiscaal adviseur voor zorgen dat ze ook nà de scheiding financieel zelfredzaam zijn. Op die manier zijn beide ex-partners goed in staat een nieuwe start te maken. Kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand is hierbij essentieel, daar er op financieel gebied vele zaken te regelen zijn, zoals bijvoorbeeld met betrekking tot alimentatie, verdeling van het pensioen, de waarde van het huis en de boedel.

Ook Van Gastel en Bal Advocaten doet daarom mee aan de Dag van de Scheiding. Niet om scheiden te promoten, maar om aandacht te vragen voor de grote maatschappelijke gevolgen en de noodzaak van goede begeleiding bij scheiding te benadrukken. Angst voor hoge kosten remt de stap naar goede informatie. Van Gastel en Bal advocaten wil die drempel wegnemen, door op 13 september iedereen die meer wil weten over verantwoord uit elkaar gaan en/of uit elkaar zijn (zoals o.a. scheiden, kinder- en partneralimentatie, zorgverdeling, verdelingsvraagstukken en pensioenverevening) vrijblijvend te ontvangen. Ook met vragen over de nieuwe wet partneralimentatie, die op 1 januari 2020 in werking treedt, en die de duur van partneralimentatie na scheiding inkort, kunt u op het spreekuur terecht.

Wat zijn de mogelijkheden?
Gedurende de Dag van de Scheiding worden bezoekers door Van Gastel en Bal Advocaten in de gelegenheid gesteld om in een kosteloze persoonlijke bespreking van ongeveer een half uur kennis te maken met en vragen te stellen aan een van onze drie echtscheidingsspecialisten. Daarbij wordt informatie rond de verschillende routes van het scheidingstraject verstrekt en kan -waar wenselijk- op meer individuele omstandigheden en vragen worden ingegaan waar het de gevolgen van scheiden betreft. Ook andere familierechtelijke aangelegenheden kunnen worden voorgelegd.

Wat is er nodig?
Het enige dat nodig is, is het maken van een afspraak. Van Gastel en Bal Advocaten houdt voor deze gelegenheid de deuren extra lang open en men is die dag dan ook welkom tussen 9.00 uur en 21.00 uur.

Wilt u meer informatie over Van Gastel en Bal Advocaten? Kijk dan op www.vangastel-bal.nl. Wenst u direct een afspraak te maken of eens vrijblijvend telefonisch overleg met een scheidingsadvocaat of -mediator?

Bel dan 0181 - 333 535 of bezoek ons aan de Smitsweg 72 te Hellevoetsluis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227960&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768114&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227962&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weekbladwestvoorne.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>