Afbeelding

50 Jaar Wereldwinkels Nederland

Actueel 254 keer gelezen

Brielle - Op 7 september aanstaande wordt er landelijk aandacht besteed aan het 50-jarig bestaan van Wereldwinkels Nederland. De winkel in Brielle is 20 jaar geleden gestart, maar het is al 50 jaar geleden dat de allereerste wereldwinkel van Nederland geopend is in Breukelen, een mooie plaats gelegen aan de Vecht. Het draaide toen voornamelijk om koffie, thee, batiksjaals en boeddhabeeldjes.

Vanaf 1 april 1969 verkocht Johan Derks rietsuiker vanuit een huiskamer en op 21 augustus 1969 opende de eerste wereldwinkel de deuren: Wereldwinkel Breukelen, Er ontstond een landelijke werkgroep en twee jaar later waren er in heel Nederland al 170 wereldwinkels! Al 50 jaar helpt de wereldwinkel nu ondernemers in ontwikkelingslanden toegang te krijgen tot de Europese markt, zodat zij een beter bestaan op kunnen bouwen.

Een groot aantal vrijwillige medewerkers staat klaar om bijzondere cadeaus en foodproducten te verkopen aan trouwe klanten. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens Fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Vanwege het jubileum zal de koffie in Wereldwinkel Brielle van 7 tot en met 14 september vriendelijk geprijsd zijn!

U weet het, Voorstraat 73 en de deur staat altijd open om eens een kijkje te nemen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant