Afbeelding
Foto: MdN

Soroptimisten vragen landelijk aandacht voor Wereldmeisjesdag

Actueel 362 keer gelezen

Oostvoorne - Op vrijdag 11 oktober is het Wereldmeisjesdag. Die dag staan alle Soroptimistclubs in Nederland op tegen kinderprostitutie met een landelijke benefietavond voor Free a girl.

In Cultureel centrum de Man aan de Burgemeester Letteweg 30 te Oostvoorne, zal de film Sold (12+) worden vertoond. Tevens zal Karin van Wijlick vertellen over de zedenproblematiek in Nederland. De avond start om 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn voor €10,00 te bestellen per mail via kinie.ecas@gmail.com of tegen contante betaling bij Cultureel centrum de Man. De opbrengst gaat landelijk naar de stichting Free a Girl

Sold vertelt het verhaal over Lakshmi, een jong meisje uit Nepal dat in de kinderprostitutie in India terecht komt. Een aangrijpend drama over hoe het met 1,2 miljoen zeer jonge meisjes in India gesteld is.

Free a girl

De opbrengsten gaan naar de Stichting Free a girl voor hun programma School for Justice. In Nepal en India heeft Free a Girl het baanbrekende programma School for Justice opgezet, waar slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting worden opgeleid tot advocaat, journalist, juridisch maatschappelijk werker of politieagent om het systeem van binnenuit te veranderen en zo straffeloosheid rondom kinderprostitutie te bestrijden. Daarnaast spelen een aantal van hen een actieve rol in een campagne om aandacht te vragen voor de problematiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant