Afbeelding
Foto: Martin van Gurp

Wethouder De Jongh opent vernieuwd kunstgrasveld OVV

Actueel 191 keer gelezen

Oostvoorne - Woensdag 18 september heeft wethouder Jorriena de Jongh-de Champs het vernieuwde kunstgrasveld van voetbalclub OVV in Oostvoorne officieel geopend. Het vernieuwde veld is bijzonder, omdat het is ingestrooid met een nieuwe duurzame korrel, in plaats van rubberen korrels. De oude kunstgrasmat is gerecycled en verwerkt tot hoogwaardige grondstoffen.

De oude kunstgrasmat stamde uit 2007 en was na intensief gebruik aan vervanging toe. In lijn met het collegeprogramma heeft de gemeente Westvoorne dit op een duurzame manier gedaan. De recycling van de oude kunstgrasmat is een pilot die de gemeente uitvoert met kennis- en innovatiecentrum Plant One Rotterdam B.V.

Wethouder van sport Jorriena de Jongh en wethouder duurzaamheid Lies van der Pol zijn enthousiast over het project: 'Allereerst wensen wij OVV natuurlijk veel voetbalplezier op hun nieuwe, duurzame veld! We hopen dat andere gemeenten ons voorbeeld gaan volgen en ook hun oude kunstgrasvelden gaan recyclen en gebruik gaan maken van duurzame instrooikorrels voor nieuwe kunstgrasvelden!'

Fotografie: Martin van Gurp

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant