Pascal Quak redde vaak stijlvol, maar moest ook vijf keer vissen in de derby Zwartewaal-OHVV. (Foto: Wil van Balen). Foto: wil van balen

Zwartewaal mist routine in derby, Rockanje mist winst

Actueel 221 keer gelezen

Zwartewaal/Nieuwe-Tonge - Zwartewaal miste afgelopen zaterdag in de derby tegen OHVV de routine om de tegenstander twee helften lang partij te geven: 1-5. Rockanje verspeelde op bezoek bij NTVV vlak voor tijd een voorsprong: 1-1.

Uitgerekend twee voormalige sterkhouders van Zwartewaal, de naar OHVV vertrokken en Michael van Maurik en Ramon de la Haye, speelden met respectievelijk één (Van Maurik) en twee (De la Haye) treffers een doorslaggevende rol in de 1-5 overwinning van de Oudenhoornaars aan de Zwartewaalse Sluisweg.

Inhoud
'Het was een helft lang een wedstrijd,' vond Zwartewaal-trainer Ron Klein na afloop van de toch wel groot uitgevallen nederlaag. 'Dion van Gilst zorgde er met de 1-2 voor dat we in de rust nog uitzicht hadden op een goed resultaat. Maar in de tweede helft bleek OHVV toch meer inhoud te hebben dan onze jonge ploeg.'

Hoofdrol
Yoeri 't Mannetje speelde een hoofdrol in de uitwedstrijd die Rockanje in Nieuwe-Tonge speelde bij NTVV. De makkelijk scorende spits zorgde voor de 0-1 voor de ploeg van trainer Harry Rusken, maar kreeg in de slotfase ook een rode kaart na een onbesuisde actie. De thuisploeg kwam alsnog langszij: 1-1.

Fotografie: Wil van Balen