Alexander Baartmans hielp OVV met zijn treffer aan een verdiende 1-0 zege op FC Vlotbrug. (Foto: Wil van Balen). Foto: Wil van Balen

OVV houdt het spannend in derby met FC Vlotbrug

Actueel 403 keer gelezen

Oostvoorne - OVV hield het afgelopen zaterdag tot in de extra tijd spannend, maar de derby met FC Vlotbrug werd in Oostvoorne toch gewonnen: 1-0. De goal die Alexander Baartmans tien minuten voor rust op aangeven van Ferrani van Vugt maakte, bleek achteraf beslissend.

'Natuurlijk hadden we het in de eerste helft al af moeten maken,' sprak trainer Rob Vuik na afloop. 'Toen hadden we de ruimte en de kansen. Pascal van Hulst raakte twee keer de lat en Ferrani van Vugt kwam alleen voor de keeper. In de tweede helft drong FC VLotbrug wat meer aan, maar we bleven steeds de bovenliggende partij. Als je voorsprong zo klein blijft, blijft het ook steeds gevaarlijk. Dat zag je vlak voor tijd, na dat foutje van Robin Dijkman. Die spits van FC Vlotbrug stond ineens alleen voor onze goal. Gelukkig dat Limber van der Horst die bal nog pakte.'

Ziekenboeg
OVV haalde het einde van de derby niet ongeschonden. Jules Kroef die in het gips loopt, kreeg gezelschap in de ziekenboeg van Yoeri Bak, Alexander Baartmans en Rowen Bronwasser die alle drie geblesseerd uitvielen. 'Zo wordt de selectie wel erg smal,' aldus een zorgelijke Vuik, die op snel herstel hoopt voor de wedstrijd van zaterdag bij koploper Kethel/Spaland.

Fotografie: Wil van Balen