Afbeelding

Brulboeien en accordeons in Rockanje

do 10 okt 2019, 12:17 Actueel

Rockanje - Op zaterdag 19 oktober 2019 belooft het weer een afwisselend muziekfeest te worden als de beide "zusjes van Wanrooy" hun dirigeerkunsten vertonen tijdens de SWOR/Trefpunt avond in Stuifakkers.

Uit Zwijndrecht komt het shantykoor "de Brulboei" optreden. Het koor bestaat uit enthousiaste mannen én vrouwen uit het Drechtsteden gebied die dol zijn op zingen. Zij worden daarbij geleid door dirigente Anny van Wanrooy en begeleid door geroutineerde accordeonisten, een tamboer met grote en kleine trom en niet te vergeten de scheepsbel. Optreden doen zij dan ook graag op plaatsen waar een "vrolijke en stevige noot" niet mag ontbreken.

Ook te gast is de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging onder leiding van dirigente Paula van Wanrooy. De vereniging die ruim 60 jaar geleden opgericht is door een groepje enthousiaste accordeonisten, bestaat uit zo'n 50 leden, welke allen als doel hebben "mensen blij maken met, en door hun muziek". Met héél veel plezier spelen jong en oud samen mooie, leuke, gezellige accordeon muziek. Van optredens, zeker in Rockanje maken ze dan ook altijd een feestje.

Om 19.00 uur gaan de deuren aan de Briggemandreef 2 open, en kan er desgewenst een kopje koffie worden gebruikt. Terwijl om 19.30 uur het optreden start dat voor alle ouderen uit Westvoorne gratis toegankelijk is.

Afbeelding

Uit de krant