Afbeelding

26 oktober: open dag Verenigingsgebouw "De Remise"

Actueel 266 keer gelezen

Oostvoorne - Op 26 oktober a.s. vindt er bij "De Remise", gevestigd aan Pinnepot 9 te Oostvoorne, een open dag plaats van 10.00-17.00 uur, georganiseerd door alle gebruikers. De gebruikers zijn: Volksuniversiteit Westvoorne (VU), Hobby Werkplaats Westvoorne (HWW), Vogelvereniging De Siervogel (VSV) en de Voornse Modelspoor Vereniging (VMV).

Allemaal presenteren ze zich, op hun eigen manier, met activiteiten. De ruimte "het Dorpshuis", een onderdeel van de " Remise", wordt gebruikt door de VU. Al hun creatieve activiteiten zijn hier ondergebracht. Denk hierbij bijv. aan cursussen tekenen en schilderen, vormen in steen, minibouw en kook- of bakcursussen. Buiten in de stand kunt u informatie verkrijgen over het volledige cursusprogramma.

De VU heeft voor enkele dagen hun ruimte ter beschikking gesteld van de Vogelvereniging "De Siervogel". De Vogelvereniging houdt van vrijdag t/m zondag haar rayontentoonstelling in deze ruimte. Er zijn dus extra veel vogels te bewonderen. De VSV is een vereniging, welke o.a. als doelstelling heeft om middels het houden en kweken van vogelsoorten, die al jarenlang niet geïmporteerd mogen worden in Nederland, deze toch voor Nederland te behouden. Zij volgen voor het kweken de richtlijnen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, en regelmatig wordt er een keuring door keurmeesters uitgevoerd.

De HWW is een stichting voor hobbyisten, die vrijwillig en op professionele wijze hand- en spandiensten verrichten. De stichting kent 3 speerpunten, namelijk de klussendienst, de timmerclub voor kinderen en Gered Gereedschap. En vooral niet vergeten: de "rollatorkeuring" in bejaardenhuizen. Ongetwijfeld kunt u in hun stand wat "in elkaar timmeren". En last but not least, de VMV. Zoals de naam al zegt houdt deze vereniging zich bezig met modelspoor. Zij bouwen op schaal zgn. modules, van een specifiek RTM spoortraject. Zo zijn er bijv. de RTM modules, module Rotterdam-Rosestraat, Spijkenisserbrug en traject Oostvoorne-strand. Deze modules zijn te bekijken. Hierbij dient u wel te bedenken, dat dit niet bouwen is volgens een doosje. Veelal wordt alles zelf gebouwd van tekeningen en foto's en maken ze zelf de onderdelen.

Wist u zelfs, dat de VMV internationale faam geniet met hun spoormodules, en dat zij regelmatig gevraagd worden om deel te nemen aan beurzen en tentoonstellingen, in het buitenland, om deze banen te showen? Dit geeft wel aan, dat er waarheidsgetrouw gebouwd wordt en dat alles van een hoge kwaliteit is. Buiten staat ook een spoor modelbaan LGB opgesteld, als het weer het toelaat. Grote modellen, die tot de verbeelding zullen spreken en die ook zullen rijden. Kom dit bruisende verenigingsleven in "De Remise" bekijken onder het genot van een kopje koffie/thee of limonade.

Zie voor meer informatie, de websites van de gebruikers. www.hobbywerkplaatswestvoorne.nl; www.volksuniversiteit.nl/westvoorne; www.siervogel.eu; www.voornse-modelspoor.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant