Afbeelding
Foto: MdN

Voorwaarden huisvestingslocaties in de maak

Actueel 276 keer gelezen

Westvoorne – De gemeente Westvoorne gaat een beleid maken voor de huisvestingslocaties van arbeidsmigranten. De gemeenteraad wil voorwaarden gaan scheppen waar die aan moeten voldoen.

De raad wil meewerken aan de komst van huisvestingslocaties, omdat de huisvesting nu een groot probleem is en het aantal arbeidsmigranten naar verwachting alleen maar zal toenemen. De glastuinbouwsector en de havenindustrie hebben veel arbeidsmigranten aan het werk. Ze moeten in de tijd dat ze hier werken ook onderdak hebben. In Westvoorne zijn er naar schatting duizend arbeidsmigranten werkzaam. Het aanbod van goede en betaalbare woonruimte is echter in Westvoorne en elders in het land beperkt. De arbeidsmigranten verblijven nu vaak in recreatieverblijven. Ook worden woningen opgekocht en dus zijn er minder woningen voor woningzoekenden beschikbaar. De gemeenteraad vindt dit ongewenste ontwikkelingen en wil dan ook dat de gemeente beleid gaat opstellen voor huisvestingslocaties. Het is niet de bedoeling dat de gemeente zelf locaties gaat realiseren. De gemeente gaat alleen voorwaarden stellen en de initiatiefnemers ondersteunen om tot goede huisvesting te komen. Het gaat dan niet alleen om waar de locaties komen, maar ook hoe die zijn ingericht. Zo zou het maximaal aantal bewoners per kamer vastgelegd moeten worden en ruimte zijn voor ontspanning.

Wethouder Lies van der Pol geeft aan dat er in Westvoorne sprake is van overlast van arbeidsmigranten, maar niet van excessen. De gemeenteraad vindt dat overlast moet worden gemeld, maar voor iedereen en niet voor speciale groepen, omdat overlast van niemand acceptabel is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant